StoryEditor
Hajdukdragi gosti

Časnici posjetili Poljud: impresionirani slavnom poviješću od osnivanja Hajduka do 1945. pa do devedesetih i današnjih dana

Piše S.A.
4. svibnja 2021. - 18:44
Miro Gabela/Hajduk.hr

Polaznici Hrvatskog vojnog učilišta, 23. naraštaja Ratne škole Ban Josip Jelačić, bili su danas gosti Hajduka, gdje ih u ime kluba primio i pozdravio član Uprave Ivan Matana. 

Pored polaznika iz Hrvatske  bili prisutni i polaznici i iz susjednih država: Slovenije, Makedonije Bosne i Hercegovine i Crne Gore, kao i načelnik Ratne škole brigadir Mijo Kožić.

Nakon izmjene službenih poklona gosti su razgledali Hajdukove trofejne salone gdje su upoznati s klupskom povijesti, a posebno su bili impresionirani činjenicama da je HNK Hajduk dva puta primio papa Ivan Pavao Drugi, kao i da je Hajduk daleke 1945. Odlukom tadašnjeg francuskog premijera kasnije predsjednika Charlesa de Gaullea proglašen Počasnom sportskom momčadi slobodne Francuske. 

Nakon zajedničkog fotografiranja na tartan stazi poljudskog stadiona, polaznici škole  na sjevernoj tribini Poljudskog stadiona zapalili su posebnu svijeću Ratne škole Ban Josip Jelačić pred spomen pločom navijačima poginulim u Domovinskom ratu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2021 21:21