Hajdukčeka svoj prvijenac

Marko Lozo: Hajduku želim sve najbolje. Ali tek od nedjelje

Piše Slaven Alfirević
rudes_gorica21-091118

Kako bi rekli oni koji zagledaju pod košulju, dinamovac Oreščanin protiv hajdukovca Loze. Sudar Rudeš – Hajduk ogleda se i kroz nadmetanje stručnjaka, 16 godina mlađi, prijeti Hajdukovu debitantu Oreščaninu.

Marko Lozo, na klupi Rudeša, poznat je što je bio u Hajduku. Naslijedivši splitovca Matića, u šest utakmica još ni boda nije upisao! Matić jest dva, oba Rudešova dosad, jedan protiv Dinama u prvom kolu i još jedan u Koprivnici, pa su ga isto smijenili. A Lozo još uvijek – nula bodova. Žarko čeka svoj prvijenac.

- Je, istina je, nula bodova, ali napredujemo. U igri, a i u rezultatima. Zadnje dvije smo izgubili samo sa 0:1. Minimalno.

Niste li već drugoligaši?

- Ne predajemo se. U svaku utakmicu idemo izvuć najviše što možemo. Nismo imali previše ni sreće. Svih šest što sam ja vodio izgubili smo, ali u svih šest smo bili "o kej". Nećemo se nikad predat, sve dok teoretski šansa postoji.

Ima dosta hajdukovaca u Rudešu, od vratara Banića, preko dva Vojkovića, Kalika, Mrkonjića, Tomičića, vas na klupi...

- Istina. Kakav mi je osjećaj? Hajdukovac sam i kao što cijenim ranijeg trenera, legendarnog Vulića, tako i sadašnjem stožeru, a s mnogima sam baš dobar prijatelj, želim sve najbolje. Ali tek od nedjelje. Pripremali smo se, imamo plan i ideje, baš kao što imamo i prednosti i mane.

Koje su vam prednosti, a koje mane?

- Prednost je da smo stvorili kolektivnu igru, a mana je da nismo pronašli individualnu klasu da iz dvije polušanse zabije. Nemamo golgetera. A to nam treba, jer mi smo klub koji živi od dvije šanse na utakmici, ne bude ih više. I ako ih ne konkretiziramo, loše nam se piše. Oreščanin? On će čuvat loptu, pretpostavljam kako će Hajduk igrat – ispričao nam je Lozo.

Marko Lozo, budući doktor nogometa

Marko Lozo, rođen je u Splitu, 12. srpnja 1988., do 14. je živio u Imotskome, pa u nazad u Split u srednju školu "Vladimir Nazor". Kadet Hajduka kod Šeparovića, Španjića, Krstičevića, u generaciji N. Kalinića, Strinića, Perišića. U seniorima je malo igrao u Šibeniku kod I. Kalinića, pa se ostavio baluna, razočarao se. U Zagreb požurio na studij.

Trenirao je Jarun kad ga je Hajduk pozvao u stožer Pušnika kad su ono Kos i Branco dovodili u Poljud - sve iznova, većinom iz Zagreba! Preuzeo je i B momčad "bijelih" nakon Osibova, a prije Carrilla jednokratno "pričuvao kormilo prvotimaca". No, vratio se ubrzo u metropolu, evo ga u Rudešu u kojem je svojedobno igrao i Treću ligu i potom trenerski stažirao kod Brnasa i Sopića, a prije odlaska u Jarun.

- Bio je to dramatičan tjedan u Poljudu kao što je i sada. Ispali smo od Splita u četvrtfinalu kupa, Pušnik je smijenjen. Dali meni da vodim u Koprivnici. Zašto sam se ubrzo vratio u Zagreb?! Mogao sam i ostat, ali ne volim o tome pričat. Možda vam jednom ispričam, ali sada neću. Izabrao sam svoje ambicije i želje, posvetio se akademski znanstvenom radu, spremam doktorat iz nogometa. Tema? Profili igrača u HNL-u u odnosu na europske i svjetske trendove! - poentirao je Lozo.

#HAJDUK#RUDEš#MARKO LOZO#MAXTV DERBI TJEDNA