StoryEditorOCM
HajdukOPTUŽBA

Marin Tomasov: Imao sam ozbiljnu ponudu Olympiakosa!

Piše PSD.
19. travnja 2012. - 15:30

Kad je Marin Tomasov u zimskom prijelaznom roku, prije četiri godine dolazio u Hajduk, zasigurno nije vjerovao kako će njegov “brak s bijelima“, završiti na Arbitraži. Nedvojbeno, dogodio se rastanak kakav nije mogao ni sanjati, ali priču nikako ne želi okrenuti u negativnom smjeru, niti ispaljivati otrovne strelice prema splitskoj strani.

Nakon svega olakšanje

- Ni govora! Sad sam na kraju jednoga puta koji je možda mogao imati i bolji ishod, ali nema prostora za kuknjavu. Valja se okrenuti onome što dolazi i pozitivno razmišljati te iz svega izvući nekakvu pouku. Moram biti iskren i kazati kako se nakon svega osjećam lakše. Na koncu, slobodan sam igrač i mogu birati klub u kojem ću nastaviti tamo gdje sam stao. Ovo što je bilo moram promatrati kao jednu prospavanu noć iza koje je osvanulo veselo jutro - veli Tomasov. 

Nije se ni jednoga trenutka mogla osjetiti ona istinska gorčina, iako je od zvijezde kluba o kojem je maštao kao dječak, preko noći postao kamen spoticanja. Jeste li se ikad upitali zašto takav odnos na kraju? 

- Jedino me je mučilo pitanje zašto tako nešto rade čovjeku koji želi igrati, jer nogomet je doista moja ljubav. Nisam zaslužio da se prema meni odnose kao prema malom “ditetu“ koje tek uči hodati. Eto, to jedino zamjeram ljudima u mojem bivšem klubu.

Od deset točaka ugovora prihvaćeno devet

Je li vas pogodilo kad su iz Nadzornog odbora rekli ‘ne’ ugovoru kojeg su usmeno dogovorili, kasnije i prenijeli na papir Reno Sinovčić i Hrvoje Maleš, predsjednik Uprave Hajduka? 

- Zasmetalo me jer od deset naših točaka u ugovoru oni su prihvatili devet dok im se jedna nije svidjela i zbog toga se sve počelo odvijati kako se na kraju odvilo. Isto tako, nije mi dobro ni sjela priča u javnosti kako sam odbio novi ugovor s Hajdukom, kad to uopće nije točno. Ugovor je bio isprintan ispred mene i odmah sam ga potpisao. To što nije prošao nije bilo do mene. A prije nego je došlo do arbitraže jasno smo tražili jedino čiste papire, nikakve novce ili postavljali Bog zna kakve uvjete. S druge strane je pak bilo raznih obećanja od kapetanske trake i čega sve ne! Nemojmo širiti!

Jeste li zbog svega toga možda “zahladili“ odnos s gospodinom Malešom? 

- Ne! Iza toga smo se puno puta sretali čak i u Zadru, u istoj crkvi na misi. Uvijek bi se srdačno pozdravili te izmijenili poneku riječ. Nemam mu što prigovoriti, on je kao predsjednik želio jedno, štoviše, dogovorio je posao koji eto nije prošao. Svaka mu čast i uvijek ćemo ostati u dobrim odnosima. 

Čak i ako prijeđete u Dinamo, o čemu se naveliko govori, napose nakon susreta u “modrom salonu“ gdje vas je primio Zdravko Mamić!?

Ništa protiv transfera u Dinamo

- Ne znam zašto se digla prašina oko mojeg sastanka s gospodinom Mamićem, kad je riječ o posve običnom susretu. Imao sam dovoljno slobodnog vremena i zašto ne bih prihvatio poziv u Maksimir. Ako neke to zanima bio sam i sutradan na istom mjestu i u ničemu ne vidim ništa čudnoga. Ne znam koliko puta to moram ponoviti da ni jednoga trenutka nismo pričali o mojem dolasku u Dinamu. Valjda smijem reći da ne bih imao ništa protiv takvoga transfera, međutim, niti smo dogovarali, niti dogovorili bilo što oko Dinama. Ima vremena. 

U komentarima na portalima ispod novinskih članaka koji su se bavili tom tematikom, odnosno zamjenom bijeloga za plavi dres, nije vas se baš mazilo. Kako se nosite s takvim komentarima? 

- Odlično. A znate zašto? Jer ih uopće ne čitam! U pravilu tu se uglavnom radi o ljubomori, pa je bespredmetno baviti se time. Ima pametnijih stvari u životu!

Ima li barem nešto čudnoga za vrijeme vašeg boravka u Hajduku? 

- Dok sam nosio meni dragi bijeli dres, unatoč mojim igrama, učinku i golovima ni jednom nisam bio proglašen najboljim igračem utakmice. Zar to nije malo čudno? Ili, kad se pisalo o mojem mogućem odlasku iz Hajduka nakon čega bi klub dobio znatnu financijsku odštetu, stalno se isticalo kako sam odbio odlazak u Izrael. Nitko nije želio otvoreno kazati da je među najozbiljnijim transferima bio moj odlazak u Olympiakos. Tko ne bi otišao u jedan takav klub? O svemu su znali i u klubu, sve je bilo na stolu. Ali nije moje da prosuđujem što je trebalo napraviti. Uz grčku ponudu bilo je i drugih, nitko ih nije stavljao u prvi plan. Neke su još uvijek “žive“!

Povratak u Zadar?

- Nadam se da ću dvije zadnje utakmice ove sezone odigrati u zadarskom dresu.

DRAŽEN ŽURA

Bilo je uspona i padova

- Moja ocjena je da sam kroz vrijeme u Hajduku imao uspona ,ali i padova i to nije ništa neobično. Generalno gledajući u sjećanju će mi ostati samo lijepe stvari od kojih valja izdvojiti povratak Hajduka u Europsku ligu u čemu ima i mojeg doprinosa. Na kraju sve to nisu znali cijeniti i nije ispalo onako kako sam mislio da će ispasti.

Idemo dalje!

Torcidi svaka čast, cijenim njihovu ljubav prema klubu

Torcida?

- Njima veliko hvala što su me prihvatili kao svoga i cijenim njihovu ljubav prema Hajduku, jer uvijek ističu kako je klub iznad i prije svega ostaloga. Svaka im čast na takvome odnosu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 03:29