StoryEditorOCM
Domaći nogometzadranin na kvarneru

Tomasov: Godi mi interes Rijeke jer su ambiciozan klub

Piše PSD.
4. siječnja 2015. - 16:45
Marin Tomasov (1987) ovih dana grabi zadarskim ulicama, nema vremena ni za što osim za pripreme za krštenje sina Aleksandra.
- Ma dobro, stignem malo i trenirati. Krštenje će biti svečano, nismo mogli obaviti to u mojoj Dobropoljani na Pašmanu pa ćemo u Zadru. Ime? Ime je odabrala mama, a ja sam našoj kćeri dao ime. Marina, dakako - zbori Marin, član minhenskih Zehcigera.

U München 1860 otišao je u siječnju prije dvije godine. Iz Dinama...
- Ha-ha, još uvijek su u Maksimiru neki moji kuferi!

Dinamo, trener je bio tada Ante Čačić, ozbiljno je računao na Marina, a tada se Modrima bio priključio i Duje Čop.
- Ja sam na arbitraži dobio raskid na štetu Hajduka, bio malo u Zadru i došao u Maksimir, ali se potom dogodilo da sam otišao u München 1860. Kako? Zašto? Eto, tako je bilo i odavno više time ne razbijam glavu, ali nije bilo do mene.

München 1860 je u 2. Bundesligi, ne cvatu mu ruže.
- Istina je, zimu smo dočekali na 15. mjestu od 18 klubova, nije kako se očekivalo.

 Zašto?
- Nismo igrali dovoljno dobro.

A vi?
- Malo igram, malo ne. Takva je odluka trenera Ahlena.

Prije dvije godine bilo je dobro, krenulo vam je izvrsno.
- Imao sam veliko povjerenje ondašnjega trenera Breuera, poslije su došle neke promjene. Nije me ništa pokolebalo, strogi sam profesionalac, poštujem ugovor.

Ostalo vam je još pola godine, a iz Rijeke stižu vijesti da vas Srećko Juričić i Igor Mance svakako žele dovesti na Kantridu.
- Kontakt postoji, ne mogu reći da ne. Ja? Pa naravno da mi gode takve vijesti s Kantride jer je Rijeka u prethodnom razdoblju pokazala da je stabilan klub s kvalitetnom dugoročnom politikom. I ambicijama, naravno.

Ne bojite se jake konkurencije u Rijeci?
- Konkurencija je najbolja moguća stvar. To sam davno naučio, još u Zadru, potom u Hajduku. Hajduk? Mogao sam, mislim, dati više, ali okolnosti su bile kakve jesu. No, Hajduk je u mojoj karijeri kvalitetna točka, dosta sam tamo naučio, između ostaloga igrati i na lijevoj i na desnoj strani, kako ustreba, kako je koji trener tražio više lijevu ili više desnu nogu.

Očekujete li da će vas Münchena 1860 pustiti?
- Početkom tjedna ćemo se okupiti i razgovarat ću s ljudima u klubu. Mislim da će sve biti u redu jer je u tom klubu sve uređeno, sve funkcionira, ali eto, nemamo očekivane rezultate.

Navodno su iz Parka mladeži prema vama bacili udicu?
- Informirali su se prošlih dana.

Čuvate li još onaj ugovor s Dinamom?
- Je, je, imam ga, neka stoji kod mene. A što ćemo, tada nije bilo suđeno...

Možda jednoga dana.
- Nikad ne reci nikad!

Poslije današnjeg sinova krštenja Marin će sutra zapaliti prema Münchenu. Uskoro, veoma vjerojatno, natrag. Kantrida? Park mladeži? Ili...?


SN
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2023 14:00