StoryEditor
HajdukPLUSEVI I MINUSI

Krstičevićevo prvo razočaranje od kada je preuzeo kormilo Hajduka

Piše PSD.
17. travnja 2012. - 00:26
Hajduk je u Osijeku doživio prvo razočaranje otkako je kormilo prije mjesec dana preuzeo Mišo Krstičević, možda je bilo i predskazano uvjetima koji su prethodili utakmici, u stilu Osijeku gori pod nogama, a Hajduk s druge pozicije ne može ni gore ni dolje, pa ipak su hajduci vjerovali da će se prikazati u boljem svjetlu u osječkom Gradskom vrtu, da će skuplje “prodati” svoju kožu, da možda mogu dosegnuti remi...

Poslije utakmice Krstičević je zagrlio svoga kolegu Stanka Miju Mršića s kojim je dijelio Hajdukovu svlačionicu prve momčadi daleke jeseni 1980., zaželio mu sreću za kormilom Osijeka, a sa svoje strane priznao da su se njegovi momci malo prestrašili, one “ćućine” što ih je poveo na okršaj, te da je pomalo i razočaran što je Hajduk zasluženo poražen.

No, uvijek se iz nekog više-manje bezbolnog poraza mogu izvlačiti dobre pouke.

Ajmo raščlaniti pluseve i minuse, s aspekta Hajduka, s derbija u srcu Slavonije ...


SLAVEN ALFIREVIĆ


PLUSEVI

1. Goran Blažević
Ako je netko bio na visini zadatka onda je to vratar koji se vratio u Hajduk iz Šibenika minule zime i koji u nizu brani vrlo dobro. Da nije bio raspoložen na vratima, obranivši niz teških udaraca, Hajduk bi bio uvjerljivije poražen. Dobro je saznanje da Blažević brani dobro, pa uz konkurenciju ostalih (ne zaboravimo Lovru Kalinića koji se kali u Karlovcu) pitanje vratara u Hajduku nipošto nije problematično, dapače.

2. Mato Neretljak
Postigao je gol, spretno, kaže da je rekao kako će Osječani u živom zidu poskočiti, a on šutnuti prizemno. U Aziji, gdje je djelovao kao Golijat izvještio se u pucanju slobodnih udaraca.
U obrani je patio kao i svi ostali zajedno, ali svejedno bi bilo dobro kad bi se Hajduk dogovorio s Neretljakom da produže zajedno i iduće godine, po mnogim pitanjima Mato bi bio dragocjen. Od iskustva i autoriteta do njegovih sposobnosti. Čak i golove iz slobodnih udaraca postiže!

3. (Ne)iskustvo
Ako su nešto naučili mladići kojima je ovo bilo vatreno krštenje, onda će dobro pamtiti borbu iz Osijeka i drugi put se čvršće postaviti. Osijek je Tvrđa hrvatskog nogometa, posebno kad Hajduk stiže na Dravu.
Osječani su krenuli skoro kao kamikaze, ozljeda Radoševića, pa kasnije i sudar u kojem je nastradao Andrić pokazao je da to nije utakmica-kamilica, najmanje da će se Hajduka maziti. A to treba spoznati na primjer dogodine, kad Hajduk bude dolazio u Osijek, u drugačijim okolnostima, valjda će se tada splitska momčad boriti za naslov prvaka...

MINUSI

1. Letargija
Zašto je Hajduk zaigrao tako neambiciozno? Ustuknuo pred osječkim kramponima? O tome će povesti računa i trener Krstičević koji ovih dana provodi pokušaj da podigne razinu treniranja na viši intenzitet, što ne pada svima jednako lako. Splićani su odigrali tek toliko da odigraju, takav je dojam. Imaju možda i opravdanja, jer nije bilo imperativa. Ipak, imperativ da se dokažu treneru za iduću sezonu kao da je izostao ili je i taj poticaj sasvim nestao u prašini “pod kopitima osječke konjice”. Hajduk je Osijek prespavao.

2. Suđenje Vučkova
Dali smo Vučkovu dobru ocjenu za ukupan dojam, ali nas svi uvjeravaju, a i snimka navodno pokazuje da se Smoje poslužio rukom prije nego što će Šorša zabiti pobjedonosni pogodak. A to je onda mogao biti i još jedan žuti karton za Smoju. Mora li Hajduk baš u svakoj utakmici u gostima imati teret suđenja na svojoj grbači? Istina za volju, nekidan u Poljudu Karlovac je bio zakinut za jedanaesterac, ali to je samo iznimka, pravilo je da u Hajduku imaju razloga negodovati. Mora li Hajduk i u iduće prvenstvo ući “siguran” da će mu nekoliko bodova unaprijed otkinuti suci?!

3. Prekidi i bakljada
Opet je Hajduk na rubu (teške) kazne, opet će ga tretirati komesar HNL-a Krešimir Vlajčević, opet prijeti još jedna utakmica bez gledatelja, i to nakon što Hajduk žalbom u zadnji čas izbori da protiv Lučkoga igra - s publikom. Preteško je to natezanje s forumima, iscrpljujuća bitka. Je li baš neophodan toliki bunt i izražaj gnjeva protiv HNS-a da se svaki put treba stvoriti dimna zavjesa, te ionako praznu blagajnu osiromašiti novim izdacima? Kao bi rekli, sve u korist svoje štete! Meč u Osijeku je plesao na ivici prekida, samo je dobar osjećaj suca Vučkova vratio momčadi na teren. Da je sudio striktni Strahonja, eto novog prekida, u 68. minuti, novog skandala, možda i Hajdukova poraza 0:3. Ima li načina da se bakljade primire, ugase u suradnji kluba sa svojim vjernim navijačima ili ćemo baš svaki put gledati iste scene?! Dokle?
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

01. ožujak 2021 08:54