StoryEditor
Hajduknema drame zbog poraza

Burić: Kad propustiš zabiti, stigne kazna

1. svibnja 2016. - 19:48

Trener Hajduka Damir Burić nije pravio dramu zbog poraza, došao se nadigravati, imao je Hajduk svoje šanse u prvom dijelu, Burić je rekao:

- Bila je to zanimljiva utakmica, bilo je i trke i borbe, u prvom dijelu smo jako dobro funkcionirali, imali dobru organizaciju igre, prikazali školske akcije, mogli smo dati golove, ali kad to propustiš stigne kazna. Ušli smo u nastavku u situacije koje su nepotrebne, taj prvi gol što smo primili, više je igrača moglo riješiti tu situaciju prije nego što su je Osječani iskoristili. Trka i borbenost su bili naglašeni i Osijek dolazi do pobjede... Napravili smo Kneževića junakom, ja mu čestitam i to je to.

Je li Bilji zamijenjen zbog loše igre?

- Nije. Htjeli smo još jednog napadača uvesti, htjeli smo jako otvoreno krenuti, na sve ili ništa, a stigli smo tek smanjiti omjer.

Vidite li u ovim igračima kadar za iduću sezonu?

- Ima tu kvalitetnih igrača i nadam se da ćemo imati dobrih igrača i za iduću sezonu. Vidite, imamo i dosta ozlijeđenih, Vlašić, Ohandza, Bencun, to su nam sve standardni igrači. Trudimo se, pravimo igru, želimo posjed lopte i akcije, ponekad uspijemo, ponekad ne. Naša je želja uvijek praviti akcije, dominirati i imati posjed lopte. Donijet će to i golova ako nije danas – rekao je Burić.

Trener domaćih Zoran Zekić opet je svladao Hajduk, ujesen je bilo 1:0, sada 2:1. Leži mu Hajduk u Vrtu:

- Čestitke mojim igračima koji su se bacali na glavu. Hajduk nas je zabrinuo u prvom dijelu, igrao dobro, koristio međuprostor i stvarao dobre akcije. Kad smo mi zabili gol bilo nam je puno lakše. Jest, uhvatilo nas je malo panike nakon penala, ali izdržali smo. Najvažnije je da smo zabili te golove nakon toliko dugo vremena.

Je li vam protiv Hajduka najdraža pobjeda?

- Mah... Važna je. Dobro završavamo sezonu, s optimizmom. Bitno je da smo ispred Istre i da smo tu ostali. A najvažnije se dogodilo da se nismo raspali kad nismo pet mjeseci primali plaću. Izgurali smo sezonu, momci su pokazali karakter. Igrači Osijeka nikad nisu štrajkali! - poentirao je Zekić.

I onda je komplimentirao kolegi Buriću s klupe Hajduka:

- Kolega Burić je osvježenje u našem nogometu! Pravi je gospodin, pokazao kako se radi i ponaša, unio je nove, pozitivne stvari u naš nogomet. I napravio je pravi posao za Hajduk i želim mu sve najbolje! - rekao je Zekić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2021 03:11