StoryEditorOCM
Hajdukthe last of us

Klakočer je najmanje što prijeti Hajduku, ako se ovo obistini, upad navijača na travu imat će dalekosežne posljedice

Piše P. S.
1. lipnja 2023. - 14:42

Ruke na vratima probijaju svoj put prema travnjaku, nitko ih nije mogao zaustaviti. Iščupana branka završila je na Rivi, a Hajduk je dobio nove glavobolje.

Splitski je klub osvojio Kup, atmosfera je bila feštarska. Svi u bijelom došli su na Poljud na utakmicu zadnjeg prvenstvenog kola protiv Šibenika. I sve je bilo po planu dok atmosfera nije pokvarena sasvim nepotrebnim ulaskom navijača na poljudski travnjak.

Još se uvijek čeka disciplinski sudac SuperSport HNL-a Alan Klakočer, uzeo je predah.

A dok se čeka da on bespotrebni ulazak navijača na travnjak monetizira, na Poljudu zbrajaju štetu koju će morati platiti neovisno o Klakočeru.

Već samo čupanje branke košta, a oštećene su i digitalne reklame. Platio je i dio travnjaka kojega treba sanirati, ali to nije sve. Na Poljudu strepe od onog najgoreg, od pojave - gljivica. Sad je aktualna i serija ‘The Last of US‘ na Netflixu u kojoj ‘gljive‘ igraju glavnu ulogu, ali opasnost za Poljud itekako je prisutna, realna, ne fiktivna.

Hajdukov travnjak već je bio na udaru ‘pyricularia grisea‘. To je biljno-patogena gljivica koja najčešće pogađa rižu. Ali, čini se, i nogometne travnjake. Dogodilo se to već 2019. godine, ali i prošle godine. Na Poljudu sada strahuju da bi ulazak nekontrolirane gomile na travnjak, kojega se trude očuvati i održavati, mogao biti koban. Da će se gljivica vratiti.

Pred ‘bijelima‘ je novi pokušaj na europskoj sceni, ovakvi ekscesi nikako ne donose mir. Ohrabreni su na Poljudu, ipak, činjenicom da sa sjevera gro Torcide nije išao prema travnjaku, nadaju se da se ovakva situacija neće ponavljati. Ne koristi nikome.

image
Ante Cizmic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 03:16