StoryEditor
HajdukPohvalio navijače

Josip Elez je uz Livaju jedan od junaka Hajdukove pobjede: Svi smo igrali i obranu i napad, bili smo bolji kao momčad

Piše Toni Bilić
5. prosinca 2021. - 23:21

Josip Elez je, uz Marka Livaju, junak Hajdukove velike pobjede u Maksimiru, kod prvog gola je bio asistent, a kod drugog je njegova bila 'predasistencija'.

- Od prve minute smo ušli u utakmicu kako smo se dogovorili da nećemo Dinamu dopustiti da preuzme igru, da se nećemo nikoga bojati i da ćemo mi diktirati tempo igre te igrati kao i svaku utakmicu do sada. U tome smo i uspjeli, samo smo se na kraju možda malo povukli kad su oni uvodili još napadača, ali na kraju je zasluženo 2:0 za nas i, što je najbitnije, tri boda.

Riječ-dvije o situaciji kod prvoga gola, za kojeg je asistirao Livaji.

- Znali smo gdje Dinamo ima najviše problema, da u nekim situacijama nisu tako dobri. Takve situacije se uvijek dogode na utakmici, samo ih treba tražiti, pokušavati iskoristiti te prostore koje su nam oni ostavljali. Livaja je ušao unutra, primio balun i bio siguran, kao i svaki put.

Svi hvale obranu, no Elez ističe da je dobra obrana zasluga cijele momčadi.

- Najlakše je reći da je obrana bila dobra jer nismo primili gol, ali znamo i mi da možemo biti ne znam koliko dobri, ali ako svi ne igraju obranu, jednostavno će prilike dolaziti jedna za drugom i kad-tad će obrana popustiti. Sada smo svi bili u utakmici, od prvog do zadnjeg su svi igrali i obranu i napad, kao momčad smo bili bolji i onda je Dinamu bilo puno teže išta napraviti.

Hajduk je nanizao već pet pobjeda zaredom.

- Pobjede te nose sve više i više, samo treba znati kada se spustiti i opet početi misliti na iduću utakmicu. Sve što smo do sada napravili se može pokvariti ako nam se dogodi da mislimo da smo najbolji, onda se uvijek dogodi jedna utakmica koja sve može promijeniti. Sada se samo trebamo fokusirati na Lokomotivu i, nakon što ovo proslavimo, nastaviti raditi gdje smo stali.

I Elez je pohvalio Hajdukove navijače.

- I protiv Lokomotive u kupu je bilo puno naših navijača, skoro cijeli stadion i, sad kad smo čuli da su sve karte za naše navijače rasprodane, znali smo da mi samo moramo dati sve od sebe, igrati hajdučki i da će to biti to, jer oni su iza nas i podržavaju nas - zaključio je Hajdukov stoper.

item - id = 1148807
related id = 0 -> 1160435
related id = 1 -> 1160398
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. siječanj 2022 11:41