StoryEditor
Hajdukizvanredna pressica

Jasmin Huljaj odlazi s mjesta predsjednika Hajduka: Na moju odluku utjecala je i obiteljska situacija

Piše Vedran Babić
18. veljače 2019. - 18:28

HNK Hajduk je sazvao izvanrednu press konferenciju u 17 sati na kojoj je objavljeno da Jasmin Huljaj odlazi s pozicije predsjednika kluba.

Benjamin Perasović, predsjednik NO-a, prvi se obratio javnosti:

- Na prvoj sjednici NO-a 5. siječnja predsjednik Uprave nas je upoznao s činjenicom da postoji velika šansa da ode i da se ne vidi u Hajduku i nogometnom biznisu, iz osobnih razloga. To je postalo službeno na drugoj sjednici tri tjedna kasnije, 28. siječnja. U interesu kluba svi smo htjeli odraditi na najbolji način prijelazni rok. Razgovarali smo s ključnim predstavnicima struke i drugih dijelova Uprave i htjeli smo sačekati prva tri teška kola, kako bi tranzicija bila što kraća i bezbolnija. Htjeli smo izbjeći 2-3 mjeseca iščekivanja jer nam to nije potrebno. Odlučili smo raspisati natječaj odmah sutra (utorak), trajat će osam dana. Iako po Zakonu o trgovačkim društvima imamo pravo imenovati nekoga, mi tako ne vidimo svoju funkciju.

Perasović je nastavio:

- NO će u najkraćem roku porazgovarati s kandidatima i odlučiti. Huljaj ostaje ovdje. Nikakvih problema nema između nas, upoznali smo se i sprijateljili, čak i pjevali skupa u autu do Osijeka i pogotovo na putu natrag. Sve odluke NO donosi jednoglasno, Hajduku ne treba diskontinuitet. Trener, voditelj Akademije i sportski direktor, baš svi, imaju naše povjerenje. U biranju kandidata gledat ćemo kako izabrati ljude koji neće razmišljati samo o smjenama trenera i dovođenju svojih ljudi. S Huljajem je u posljednje vrijeme postignuta nova atmosfera i mobilizacija. Klub je stabilan, a Huljaj će ostati tu koliko god treba kako bi novom čovjeku omogućio što bolju primopredaju.

Riječ je potom dobio Huljaj koji će ostati u klubu do konca ožujka, dok se u potpunosti ne realizira primopredaja:

- Ovo je moja osobna odluka koju sam donio nakon šest mjeseci, a na koju je dijelom utjecala i obiteljska situacija. Bilo je ispravno reći NO-u kako razmišljam. Nakon toga smo odlučili nastaviti zajedno raditi na kontinuitetu i dobroj tranziciji. Odradili smo odličan prijelazni rok i posložili financije, na što sam ponosan. Dat ću sve od sebe da zajedno s novim predsjednikom napravim tranziciju i da se sve dobre stvari nastave. Vraćam se u farmacijsku industriju kako bih se približio obitelji u Rijeci, ali ću nastaviti podržavati klub kao navijač i lobist u poslovnom svijetu. Naravno da je sve ovo stres za mene i emotivan trenutak, ali ga isto tako i vidim kao napredak kluba i daljnji razvoj i rast organizacije. Ponosan sam na sve ljude s kojima sam surađivao.

 

Perasovićev zamjenik Denis Alajbeg je dodao:

- NO je jedinstven po pitanju toga da želimo kontinuitet upravljanja i kvalitetne struke, od vrha stručne piramide do zadnjeg trenera u Otvorenoj školi. Želimo im osigurati dugoročan mir.

#HAJDUK#JASMIN HULJAJ

Izdvojeno

01. srpanj 2020 18:58