StoryEditorOCM
Hajdukodlasci - dolasci

Hoće li se Portugalci dovoljno isprsiti da im Hajduk prepusti Jeffa? Španjolac i dalje prvi izbor za stopera!

29. lipnja 2017. - 14:31

Došao Carbonieri, Jefferson bi otišao, čeka se Borja Lopez. To je sukus zbivanja na odjelu ulaz – izlaz na "gradilištu Hajduk" na Pohorju. Jučer je došao sportski direktor "bijelih" Mario Branco, po očekivanjima s njim je pristigao i Gustavo Carbonieri (25), brazilski stoper koji je igrao u Portugalu i ima određene reference koje bi mogle biti zanimljive "bijelima", premda ga nisu odmah zavezali.

Prvi pick je Španjolac Borja Lopez i njega se čeka. Nadaju mu se... A na izlazu je Brazilac Jefferson, on bi rado natrag u Portugal, nakon dvije godine u bijelom.

Ajmo redom:

1. Gustavo Carbonieri - na probi je 25-godišnji stoper i jučer popodne je prvi put trenirao s "bijelima". Zasad je u posebnom statusu, pred ulazom u Hajduk. Čeka se da zakorači punopravno u društvo novih suigrača. Računa se da bi na probi mogao provesti čitav tjedan, cijele pripreme u Sloveniji. Dat će mu vremena. Ponikao je u Akademijama nogometa u Sao Paulu, Portuguesa Desportos,  Ponte Preta i Juventus Sao Paulo, pa je igrao u Portugalu za Santa Claru, 27 nastupa. Sve je to nedovoljno dok ga ne vide na djelu, da ih uvjeri. Carrillo i Branco imaju sedam da ga pregledaju, Pohorje ga testira.

2. Borja Lopez – reference 23-godišnjeg stopera su bolje od Carbonierija, čim ga je Monaco kupio iz Gijona za dva milijuna eura kad je imao 19 godina; pa su kasnije uslijedile posudbe, ali mu je najjače što je bio član mlade španjolske reprezentacije, a zadnju sezonu igrao je za Barcelonu B i nekoliko prijateljskih utakmica za A sastav sada već bivšeg trenera Luisa Enriquea. Hajduk je brižljivo svijao gnijezdo oko njega, naum je da ga dobije bez odštete iz Barcelone i nakon prve objave o toj kombinaciji sad je šutnja glede tog transfera naglašena. U svakom slučaju, Borja Lopez je vrlo intrigantna i poželjna opcija.

U rubrici izlaz već je jednom nogom zakoračio...

1. Jefferson – on bi otišao, ne krije. Vidi da nije u prvom planu, Brazilac je izrazio želju da se vrati u Portugal. Ima ugovor još godinu dana s Hajdukom, ali nije iskazao želju da uđe u pregovore oko nastavka kontrakta. Iz Portugala se javlja Chavez, zainteresiran za njegove uslugu, no da li i platežno moćan? Hajduk bi ga prodao, ali i dobro unovčio. Kad kupuju, onda je 500.000 za Terzieva previše, baš kao i za Barryja, kad prodaju, onda takvih 500.000 ne bi bilo loše inkasirati. Navodno ponuda Chaveza u startu nije izdašna, spominje se oko 200.000 eura i to nije suma koja bi Hajduka oborila s nogu. Hajduk bi više novca za Jeffersona. Dotad Žef trenira, ali je na izlaznim vratima.

2. Marko Bencun – nije pristao na Hajdukove uvjete ponuđenog ugovora, više od godinu dana je bio ozlijeđen i trajao je oporavak. Sad je zdrav, a Hajduk mu je ponudio opciju da kandidira za drugu momčad, pa sukladno tome i novi ugovor, smatra se na iznos od oko 1500 eura mjesečno plus 400 eura po nastupu za prvu momčad. Ne pristaje na takvu opciju da se kroz drugu momčad iznova probija i obavijestio je "bijele" da će radije potražiti sebi novo rješenje u karijeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 13:31