StoryEditor
Hajdukjavite se

Hajdukova fundacija za novčanu pomoć studentima: na Poljudu predstavljen projekt ‘Stipendist Bilog srca‘, natječaj je otvoren do 29. listopada

14. listopada 2021. - 12:39

U trofejnoj sali Hajdukove Akademije, uz Bijeli salon i preko puta salonu gdje su izloženi trofeji prve momčadi i vitrine istaknutih prvotimaca, dakle svakako u elitnom klupskom prostoru predstavljen je projekt - 'Stipendist Bilog srca'. Hajdukova fundacija za novčanu pomoć studentima.

Najprije je govorila Marinka Akrap, odnedavno članica uprave Hajduka.

- Do sada sam kao navijačica i osoba koja se bavi marketingom podržavala društvenu odgovornost, pa sada i nastavljam u novoj ulozi. Lijepo je biti dio ove priče, posebno što su to studenti. Poručujemo im da iskažu hajdučke vrijednosti u svemu što budu radili.

Zadovoljno se doimao predsjednik Bilog srca Ivan Baranović, koji je pričao, uveo nas u projekt:

- U pripremi je godinu dana. Uz učlanjivanje socijalno ugroženih pojedinca ovo nam je vrlo bitno. Pomoći ćemo u obrazovanju pet studenata. Ukupni iznos stipednije je 8000 kuna po studentu, što je 800 kuna mjesečno. A stipendije se prikupljaju donacijama.

Nastavio je tajnik Bilog srca, Darko Čop.

- Na natječaj se mogu javiti studenti od druge godine studija. Natječaj je otvoren do 29. listopada. Pozivamo sve studente da pogledaju pravilnik i najmanje desetoro ćemo pozvati na razgovor. U drugoj polovici studenog potpisat će odabrani svoje ugovore.

Na kraju šećer ili šlag, Ivan Marković je prije šest godina postao prvi stipendist Hajduka. Nazočio je da svojim primjerom podsjeti kako to sve ide. Danas je vrlo uspješan poslovni čovjek i on je prenio svoja iskustva uz odobravanje nazočnih:

- Studirao sam na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku. Sada imam tvrtku u kojoj radi deset ljudi. Kada dobiješ stipendiju Hajduka to je osjećaj časti i ponosa koji te uvijek prati kroz život – poentirao je Marković.

item - id = 1134950
related id = 0 -> 1134925
related id = 1 -> 1134887
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. listopad 2021 13:46