StoryEditor
Hajdukvukas na press

Hajdukov plan za Renovu je jednostavan i jasan: Favoriti smo, kvalitetniji smo i moramo se nametnuti od prve minute

16. rujna 2020. - 16:53
Split, 120920. Poljud. Utakmica 1. HNL izmedju GNK Dinamo i HNK Hajduk. Na fotografiji: Hari Vukas.Paun Paunovic/Cropix

Plan za Renovu je jasan, Hajdukov trener Hari Vukas kaže:

- Favoriti smo, kvalitetniji smo i moramo se nametnuti od prve minute. Moramo biti strpljivi, ali i agresivni, preuzeti posjed, naći pukotine u obrani Renove i što prije utakmicu odvesti u mirnije vode. Vjerujem u našu kvalitetu i siguran sam da će se to vidjeti od samog početka i da ćemo proći dalje.

Renovu je Hajdukov stručni stožer detaljno izanalizirao, tvrdi Vukas koji je govorio po dolasku u Skoplje na konferenciji za medije uoči meča drugog pretkola Europske lige.

- Puno toga znamo o njima. Zadnjih par utakmica detaljno smo pregledali. Znamo im dobre stvari, ali znamo i gdje imamo šansu pokazati našu kvalitetu. Renova je momčad koja ima konstantu, dugo je na okupu. Čvrsta je i kompaktna, a njezini igrači su znalci koji imaju i dozu agresivnosti. Koliko vidimo, u napadu imaju brzance, a glavni im je igrač Gavazaj. Oko njega se dosta toga vrti. No spremni smo na sve.

Domaće je novinare zanimalo je li Vukasu teško motivirati igrače nakon poraza u najvećem derbiju od Dinama prošlog tjedna.

- Motivacija u derbiju je jedno, a za europsku utakmicu u kojoj smo favoriti dodatna motivacija zaista nije potrebna. Svjesni smo utakmice i njezine važnosti. Nemamo nikakav problem – odgovorio je Vukas.

Nezgodna je ovo utakmica za Hajdukova friško potvrđenog trenera. Budući da je njegova momčad velik favorit protiv Renove i da svi očekuju (lagan) prolaz, on praktički puno više može izgubiti nego dobiti. Rani termin utakmice (15.30) i temperatura od oko 30 stupnjeva koliko se očekuje mogli bi dodatno otežati posao „bilima”.

- Dugo sam već u nogometu i znam važnost određenih utakmica. Svjesni smo da smo favoriti, a i da je naša liga jača od makedonske. Jedna je utakmica, ne igramo kući, doduše ne igraju ni oni, i siguran sam u naš prolaz – smatra Vukas.

Je li Hajduk možda uvježbavao jedanaesterce?

- Ne bih vam to otkrivao, to su detalji s treninga. Neka ostanu unutar momčadi – tajnovito je odgovorio Vukas i pohvalio novopridošlog Janija Atanasova koji je bio uz njega na „presici”.

- Kvalitetan je igrač, zato i jest s nama. Dobit će šanse i u kombinaciji je za nastup protiv Renove, očekuje se da sudjeluje u toj utakmici.

Vukas je istaknuo i kako je Hajduk u Sjevernoj Makedoniji uvijek primljen kao dragi gost.

- Već par puta došao sam ovamo i moram naglasiti dobrotu, ljudskost i gostoljubivost ovih ljudi. Tu je oduvijek puno navijača Hajduka i uvijek se ugodno osjećamo u ovoj zemlji. No, naravno da nam je sada u fokusu samo naša utakmica.

Atanasov je pak kratko dodao:

- Nadam se kvalitetnoj utakmici, ispunjenju trenerovih zahtjeva i ostvarenju našeg cilja, a to je prolazak u sljedeću rundu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. rujan 2020 23:18