StoryEditor
Hajduku-19 reprezentativci

Hajduk opet aktivirao makedonsku vezu: Bijeli su doveli u Split dvojicu igrača skopskog Vardara koje se smatra biserima tamošnjeg nogometa

2. kolovoza 2020. - 09:22
Vladimir Dugandžić/Ilustracija/Hanza Media

Hajduk je pikirao na dvojicu mladih makedonskih nogometaša Vardara iz Skoplja.

Članovi su selekcije „do 19” godina, doveli su ih u Split na razgovore i liječničke preglede, pa se očekuje i službena objava, pripremaju se ugovori na dvije plus jedna godina. Azer Omeragić je napadač, a Leonid Ignjatov ofenzivni vezni, a u domovini ih smatraju „biserima nogometa u Sjevernoj Makedoniji”.

Zasad je sigurno da Omeragić treba ostati u Hajduku, dok je oko Ignjatova, koliko saznajemo, situacija još upitna pa ne treba žuriti s objavom.

Kako potvrđuju pak iz Skoplja, Hajduk je iskoristio nesnalaženje u Vardaru, krizu u redovima najvećeg makedonskog kluba, ponudio dolazak dvojici najvećih talenata i oni su se našli u Poljudu. Otac Omeragića također je svojedobno bio u kombinacijama da dođe u Hajduk, bilo je to 1996. U doba kad je u Poljud dolazio Goce Sedloski, bilo je govora i o Masaru Omeragiću koji je bio vezni igrač, a evo sada mu je sin Azer u Hajduku.

Omeragić i Ignjatov (ako i on ostane) provest će neko vrijeme u redovima druge momčadi, ali s naznakama da se što prije probiju prema prvom sastavu.

Hajduk je odavna tražio i crpio talente na makedonskom području, dovoljno se sjetiti Vanče Balevskog iz Vardara koji je bio veličina u jugo-ligi i priključio se zlatnoj generaciji „bijelih” 1975., pa Mirko Petrov, Dragi Setinov. Kasnije su u HNL-u Goce Sedloski i Igor Đuzelov ostavili trag, Miro Weiss... Pomagala je Hajduku stara skopska veza Hari Ujkanović. Nedavno je Mirko Ivanovski bio napadač, došao iz Slavena.

Sad je ovaj dvojac Omeragić – Ignjatov na meti izravno nakon što se Hajduk sreo s Vardarom u siječnju u Antalyji (3:1), tamo je sve počelo. Hajduk se zadnjih mjeseci okreće boljem češljanju regije, u prvu postavu je zimus stigao Nihad Mujakić iz Sarajeva, sad je zanimljiv Darko Todorović iz Tuzle, a evo i duo iz Skoplja to potvrđuje.

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 09:30