StoryEditorOCM
Hajdukza ulaznicu više

Gattuso protiv Mourinha traži potvrdu svoga rada, a bit će žestoko i na tribinama, dolaze i mnogi Turci

Piše Slaven Alfirević
10. srpnja 2024. - 09:57

Završna predstava na pripremama uvijek je posebna, uglavnom se svodi na to „daj da se odradi, pa brzo idemo kući”, ali ovaj put to nije, ne smije i ne može biti tako!

Jer, protivnik Hajduku je Fenerbahce, turski „fenjer iz bašče”, „krijesnice” iz azijskog dijela Istanbula, europski ugledan suparnik i najzvučniji protivnik na pripremama. Nema smisla da se ponavljamo, ali kako da u najavi velikog susreta u Grazu, u srijedu s početkom u 19 sati ne spomenemo da su na suprotnoj strani „bijelima” Jose Mourinho, sportski direktor nekoć u Hajduku Mario Branco, te (ne)suđeni im budući centarfor Edin Džeko. Kud svi Turci, tu i mali Mu(rin)jo!

Na stranu ono najvažnije, da će se još jednim korakom vidjeti što je dosad uspio uklopiti Gennaro Gattuso u kockice Hajduka za ljeto 2024.

Nije ovo kao prije dvije godine kad je Kisvarda u Austriji bili završni protivnik ili u Novigradu jedne zime Slovacko, samo da se odigra i put pod noge. Ovo je dvoboj gotovo europski značajan i rezultat će odjeknuti među nogometnim zanesenjacima i kladioničarima.

image

Edin Džeko na treningu

AFP

Dok se čeka da „Keto i Gogo” dovedu Rakitića, dotle je i Džeko intriga, a još više činjenica da se prvi put ovog ljeta igra uz prisustvo publike. Nema sumnje da će pohrliti na poprište u Graz mnogi navijači Hajduka, ali i žestoki Turci kojih ima posvuda po Europi i prate srčano svoje ljubimce.

Hajduk – Fenerbahce igraju na neutralnom terenu s početkom u 19 sati na Liebenauer stadionu, koji se zove sad po sponzoru Merkur Arena, a nekad je bio poznat kao Arnold Schwarzenegger stadion. No, zbog prijepora sa svojim sugrađaninom, slavnim bodibilderom koji je poslije u SAD, u Americi postao i glumac i političar i guverner Kalifornije, to ime je povučeno...

Zato su području gdje je stadion dali ime po Ivicu Osimu, poznatom treneru iz Sarajeva koji je ispisao blistave stranice vodeći Strum iz Graza i toliko ih zadužio da se stadion nalazi na adresi Ivica Osim Platz 1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:37