StoryEditorOCM
Hajdukna radaru velikana

Englezi se raspisali o Hajdukovom dragulju: pozvali se na ‘Slobodnu‘ i usporedili ga s njemačkom zvijezdom

Piše SPORT SD
7. prosinca 2023. - 09:52

Na utakmici Hajduka i Gorice na Poljudu, koju su Bijeli uvjerljivo dobili, pod posebnim je povećalom bio Rokas Pukštas. Iako nije bilo službene potvrde, doznali smo da su skauti Arsenala bili na tribinama Poljuda i pratili mladog američkog reprezentativca.

Pukštas je nedavno potpisao novi ugovor s Hajdukom do 2027. godine, ali pitanje je hoće li se toliko zadržati u Splitu s obzirom na interes europskih klubova.

Talentirani veznjak privukao je pažnju jednog od najjačih klubova najjače Lige svijeta, ali i mnogih drugih europskih velikana. Navodno ga prema pisanju portala 90Min već dugo prate i drugi klubovi iz vrha Premiershipa, Manchester City, Chelsea i Newcastle, a isti izvor navodi i da je Pukštas na radaru PSG-a, Lyona, Milana, Intera i Rome.

Engleski The Sun i Daily Mail posvetili su tekst mladom hajdukovcu kojeg prati Arsenal, pozvavši se na Slobodnu Dalmaciju, i usporedili ga s Thomasom Mullerom iz Bayerna zbog njegove polivalentnosti. Pukštas je moderan box to box veznjak, jako dobar u svim aspektima igre, od obrane do skoka, i fantastičan realizator, a Englezi ga s njemačkom zvijezdom uspoređuju i zbog toga što zna "nanjušiti" gol.

image
Vojko Bašić/Cropix

The Sun piše da bi Arsenal htio dovesti Pukštasa možda već u siječanjskom prijelaznom roku, a jedan od razloga je i njegovo državljanstvo. Naime, vlasnik Arsenala je američki milijarder Stan Kroenke koji dobro zna koliki potencijal leži u američkom tržištu. Višestruka je korist, što igračka, što marketinška, Pukšatsov dolazak na Emirates sigurno bi povećao interes Amerikanaca za Arsenal.

Transfermarkt službeno procjenjuje vrijednost Pukštasa na tri milijuna eura, ali realno je očekivati da bi potencijalan transfer, ako mladić litvanskog porijekla nastavi ovako, mogao dosegnuti iznos odštete od osam znamenki, pa čak i nadmašiti rekordan Luke Vuškovića u Tottenham.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 08:44