StoryEditorOCM
Hajdukzagrizli su za njega

Doznajemo: u subotu na Poljud stižu skauti engleskog velikana, razlog je igrač koji je tek potpisao novi ugovor

30. studenog 2023. - 22:33

Hajduk u subotu protiv Gorice igra posljednju ovogodišnju utakmicu na Poljudu. S obzirom na to da su Bijeli trenutno vodeća momčad HNL-a, tribine će zasigurno biti dobro popunjene, a na njima će se naći i posebni gosti iz Engleske.

Naime, kako neslužbeno doznajemo, skauti Arsenala bit će u subotu na Poljudu, a razlog njihovog dolaska je Rokas Pukštas.

Arsenal je godinama pod palicom Arsenea Wengera bio poznat kao klub koji traži mlade igrače koje će onda razviti u top klasu, a iako je klub posljednjih godina skrenuo u smjeru trošenja astronomskih iznosa na igrače koji su već dokazani na najvišoj razini, u Pukštasu vide potencijalnog veznjaka za budućnosti.

Iako su njegove sposobnosti glavni razlog interesa kluba iz sjevernog Londona, u cijeloj priči važnu ulogu igra i to što je Pukštas iz SAD-a, jer klubovi Premier lige nikada ne zanemaruju aspekt marketinške privlačnosti nogometaša, a usto je i sam vlasnik Arsenala Amerikanac. Riječ je o Stanu Kroenkeu, milijarderu iz Missourija, koji u svom sportskom portfelju između ostaloga ima i LA Ramse (NFL), Denver Nuggetse (NBA), Colorado Avalanche (NHL) i Colorado Rapids (MLS).

Pukštas je prošli tjedan potpisao novi ugovor s Hajdukom koji vrijedi do 2027. godine, ali s obzirom na interes mnogih klubova iz cijele Europe, pitanje je hoće li se toliko zadržati u Splitu.

Transfermarkt ga trenutno procjenjuje na tri milijuna eura, ali jasno je da ta brojka ne odražava njegovu pravu tržišnu vrijednost u ovom trenutku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 08:13