StoryEditor
Hajduk40. godišnjica MI

Dodijeljena su najveća priznanja Splitskog saveza športova za 2019. godinu, među nagrađenima i Hajdukove legende

Piše PSD
16. rujna 2019. - 19:28

Sinoć je na splitskoj rivi završeno obilježavanje 40 godina otkako su u Splitu 1979. održane VIII. Mediteranske igre, javlja hajduk.hr.

Kao uverira svečanosti bio je defile svih splitskih klubova, na kojem su Hajduk zastupali kadeti pod vodstvom trenera Siniše Šegovića.

U najsvečanijem dijelu dodijeljena su najveća priznanje Splitskog saveza športova za 2019. godinu, godinu Trofej Fabjan Kaliterna.

Dobitnici su postali veslač i olimpijac Nikola Stipaničev, član Veslačkog kluba Mornar te na prijedlog HNK Hajduk Ante Ivković Zonzi, bivši nogometaš Kluba, višegodišnji tajnik Hajdukove škole nogometa te tajnik veterana Kluba.

Posebnim pljeskom pozdravljeni su splitski sportaši koji su sudjelovali na Mediteranskim igrama 1979. u Splitu, kojima je gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara uručio posebna priznanja, a od hajdukovaca dobili su ih naši bivši nogometaši koji su prije 40 godine u osvojili zlatnu medalju i to: Boro Primorac, Zlatko Vujović i Mišo Krstičević, dok su bili spriječeni Vedran Rožić i Zoran Vujović te će im se priznanja uručiti naknadno.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 10:46