StoryEditor
HajdukRaširila se Igračka ruža

Burića od viška glava (ne)boli: kako je počelo ni 23 u zapisniku neće biti dovoljna Hajduku

17. rujna 2019. - 22:58

Od viška glava (ne) boli. A Damir Burić, trener Hajduka odjednom se suočava sa činjenicom da ne zna je li mu bolje imati toliko igrača na lageru ili je bilo bolje kad je imao skučen dijapazon promišljanja.

Jeli mu čaša do pola puna, ili je do pola prazna? Kako god okreneš. Kad se moraš odlučiti za sastav uz pregršt mogućnosti, kad se ventula, tj. lepeza raširi, kao da čujemo onu iz dječje igre Huga: odaberi, sigurno ćeš – pogriješiti!?

Gledamo u nedjelju zagrijavanje i vidimo kako se nastupu nada - Francesco Tahiraj. A kad ćeš ti, sine, zaigrati?!

Taman su u igru ulazili Ivan Delić, tko bi se njemu opet nadao u postavi, a Tonio Teklić je baš dalekometnim hicem u trenu prenuo nas iz razmišljanja i ispisao onu latinsku "per aspera ad astra". Od trnja, do zvijezda! Ovo trnje nije zagrebački kvart. Anthony Kalik, sudačka nadoknada za njega, a Dino Beširović nije ni ušao. Ni Ivan Dolček nije ulazio.

Mimo njih svih, na Rujevici su se pojavila nekolicina novih faca u Hajduku u odnosu na nedavni period i to znači da je Burić baš, kompletirao igračku ružu.

Obilje je to kadra, pa da vas uputimo:

Josip Posavec – vratio se na branku, na stranu je li mogao bolje reagirati kod pogotka Andrijaševića, ali se vratio na poziciju zbog koje je otkupljen od Palerma. I logično je da je klub stao iza njega, premda je i Marin Ljubić pobrao sve komplimente za izvedbu protiv Dinama i nije dao da se osjetikako reprezentativni Posavec fali. Činilo se da će Ljubić nastaviti s obranama, ali kad je već ozdravio u klubu su stali iza Posavca. Ljubić se još mora dogovoriti i oko produženje ugovora, jer "duh Ive Grbića kruži Poljudom", golmana koji je otišao slobodnih ruku i nogu, a ne valja da se to ponovi. U trenutku su Tomislav Duka i Goran Blažević rangirani iza dvojice spomenutih vratara, ali tu su i oni. Ima li nezadovoljnih?

Filip Bradarić – pokazao je klasu s nekoliko finih, dubinskih proigravanja, on će biti pravo pojačanje, nismo ni sumnjali. Ali, kao u Arhimeda, koga će Bradarićevo uranjanje u momčad, istisnuti prema klupi? Zar nije najjači na zadnjem veznom gdje je jak i Darko Nejašmić, ali i Hamza Barry, a i Stanko Jurić? Koliko je to "istih" igrača?

Stanko Jurić – vratio se srčani, navijačima omiljeni hajduk s mikrofonom u ruci, junak pobjede 4:0 protiv Rijeke u Poljudu. Vratio se na polu-desno (?!) krilo i to mu nije najbolja pozicija. Nije bio nešto posebno raspoložen, ali to ne umanjuje njegove vrijednosti, pauza je ostavila traga. Povratkom je samo podebljao špil igraćih karata za golem broj varijacija.

Marin Jakoliš – nemojmo ga odmah hudo suditi po nastupu na Rujevici gdje je unio mnogo htijenja, ali je zacijelo i sagorio u prevelikoj želji. Ostaje opcija, nego kako.

A gdje je još Ivan Bulos? Mislili smo Peruanca vidjet odmah u gradu njegove bake, tj. Rijeci. Njega se željno čeka vidjet, je li mačak u čizmama ili u vreći?

I na sve ovo treba nadodat da u jadranskom derbiju nije bilo Mije Caktaša, Bassela Jradija, Samuela Eduoka!!!

Barem su Adama Gyurcsa uspješno otpilili.

Predlažemo da se klupa za pričuve još više produži, jer kako je počelo ni 23 ukupno u zapisniku neće biti dovoljna "bijelima". Ajme Šolta naš, od viška glava zbilja – zaboli... A samo se 11 dresova dijeli prije početka utakmice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. veljača 2021 20:44