StoryEditor
Hajdukdežurni telefon

Brojni navijači Hajduka rekli su svoje o stanju na Poljudu: od vapaja za spas do vječnog optimizma i onog 'budemo li prvaci sve će se ovo zaboravit'

Piše Frane Vulas, Vedran Babić
22. srpnja 2019. - 13:47
hajduk_gzira95-180719

Navijače Hajduka toliko je pogodilo ispadanje od Gzire da su se naše dvije linije dežurnog telefona potpuno užarile. Primili smo preko 20 poziva, od Konavala i cijele Dalmacije preko Zagreba i Koprivnice pa sve do Züricha. Javljali su se ljudi u šoku, govorili srčano i emotivno o stanju u kojem se splitski klub nalazi. Neki su bili na rubu suza, stegnutih grla... Evo što smo zapisali.

Stipe Malenica (86), Milešina:
Najveći je krivac Naš Hajduk! Uprava, NH i Torcida moraju riješiti pitanje ponašanja na sjevernoj tribini. Mislim na bakljade, topovske udare, dimne zavjese, neprimjerena skandiranja... Igranjem pred praznim tribinama ne ispašta samo Hajduk, već i mi pretplatnici. Situacija je katastrofalna, ali ne smijemo klonuti duhom.

Neven Gruica (55), Gornje Sitno:
Ražalostilo me što gospodin Mamić iz Tommyja nije mogao postati većinski vlasnik. On bi od Hajduka napravio europski klub. Dok ne budemo imali pravog vlasnika, samo ćemo tonuti dublje. Hajduk se mora osloboditi Našeg Hajduka i vrijeme je da u klub uđe kapital. Torcida i NH nisu za upravljanje. Koji su kapital nadzornici donijeli u klub? Oni bi trebali nadzirati, a ne odlučivati. Danas (op.a. jučer, subota) mi je rođendan, a žalostan sam.

Duje Glavurdić (52), Zagreb:
Kriv je Naš Hajduk. Prije 20 godina odrekao sam se crkve, potom i države, a sada nažalost i Hajduka.

Petar Sičić (34), Split:
Najveći su krivci Grad Split i Naš Hajduk. Grad je dozvolio da NH uđe u klub, a od tada se promijenilo pet predsjednika i tko zna koliko trenera u svim kategorijama. Treba izolirati Udrugu iz rada kluba, a Grad mora intervenirati kao većinski vlasnik.

Ante Gudelj (73), Split:
Trener je protiv Gzire pogriješio jer je odmarao dosta igrača, no pojedinci među navijačima nisu smjeli onako reagirati nakon završetka. Nadzornici, Brbić, Bjelanović i Jakobušić su stručni i pošteni. Uvjeren sam da će se stanje popraviti.

Zvonimir Bilić (33), Imotski:
Brbića treba smijeniti jer je premekan i nije kapacitet za Hajduk. Igrači kao da su brali gljive na pripremama. Treba ih birati po karakteru, a ne samo po statistici. Trener je trebao dati ostavku isti tren. Naš Hajduk nije toliko kriv. Nisam član, ali ih podržavam. Svatko se može učlaniti i sudjelovati. Najlakše je virtualno pametovati.

Ivica Pejković (60), Šestanovac:
Najviše je kriv Naš Hajduk. Kad je Armada htjela smijeniti Bišćana, Mišković ga je zaštitio. Dok se ne zna gazda, nećemo biti prvaci, a smjenom Brbića ništa ne bismo dobili.

Vladimir Granić (73), Promajna:
Iako sam Zagrepčanin, cijeli sam život za Hajduk. Smeta me što je više od pola stranih igrača, a njihova je igra protiv Gzire bila sramota! Cijelu noć nisam oka sklopio. Žena mi kaže da pustim, a ja ne mogu! Iz Zagreba sam putovao na utakmice, živim za Hajduk.

Ante Matić (21), Kaštela:
Svi su krivi. Uvijek se nešto mijenja, a sada se vraćaju Brbić i Burić koji su bez razloga bili smijenjeni. Ako se ovako nastavi, bolje da se klub ugasi. NH ima veliku odgovornost jer se u njihovo vrijeme promijenilo puno ljudi.

Pavo Rešetina (69), Opuzen:
Smeta nam reprezentacija, veterani i Štimac, a ne smeta nam stručni kadar Dinama u našem klubu? Ubačena je crna ruka u Hajduk kako bi se on konačno uništio. Treba nam gazda, a trener je trebao dati ostavku odmah nakon onog priopćenja.

Joško Bušelić (46), Tučepi:
Naš Hajduk je najveći krivac, kao i Grad Split. Član sam kluba, ali ne i Udruge, i nemam pravo glasa. Je li to demokracija? Sjeverna Koreja može ih pozvati za savjetnike. Grad Split treba dati klub u privatne ruke. Borimo se protiv HNS-a, a onda im u svakoj utakmici plaćamo kazne.

Jerica Perkov (56), Primošten:
Odgovorni su Naš Hajduk i Grad Split koji već godinama ne reagira iako klub tone. Postali smo neozbiljan klub bez ideje i volje koji se zadovoljava mrvicama. NH treba udaljiti, a Grad preuzeti vođenje kluba do konačnog rješenja. Torcidu ne možemo osuditi kompletnu, ali je činjenica da njezin dio radi nerede zbog kojih igramo utakmice bez gledatelja. Najviše me boli što su od 18 igrača u zapisniku protiv Gzire samo trojica ponikla u našem klubu.

Krasin Puharić (72), umirovljenik - Makarska
Ovo je tužno, ali ne treba to shvaćati tragično. I HSV je nakon više od 50 godina ispao iz Bundeslige. Trener je najveći krivac. U Hajduku se dobro radi, ima raznih kvalitetnih ljudi. Ako budemo prvaci sve će se ovo zaboraviti.

Ivan Batalić (62), bravar – Vrlika
Najvažniji je rad s mladima i kvalitetan skauting, da se menadžeri ne upliću, da bude tko valja – valja. Dva blizanca, sinovi moje supruge Gabrijel i Emanuel Stojak su nedavno otišli u Rudeš, a Barcelona bi ih uzela da ih je vidila. Još će se sigurno ćuti za njih. Treba nam čvrsta ruka, iz stare garniture jedino je Štimac bio takav.

Jerolim Matak (77), umirovljeni strojarski tehničar i predsjednik DPH Rijeka
 Kao da smo izgubili od Pomorca. Od 2011. je sve krenulo ovim putem. Udruga bira NO, ali nema se pravo miješati u rad Uprave, u to tko s kim sastanči, pije kavu. Predsjednik mora biti samostalan. Iz korijena se mora promijeniti sustav tako da svatko radi svoj posao. Burić je ozbiljan, displiciniran. Imam povjerenje u predsjednika, ljude oko njega i posebno Burića. Samo ih treba pustiti da rade. Najveća greška je što su navijači podijeljeni u modele 1 i 2. Moramo biti jedinstveni.

Stipe "Legenda" Mikuličić (63), umirovljenik – Podstrana
Ne mogu spavat, ovo što se događa je nemoguće. Za ovu sezonu smo gotovi. Stalno razgovaram sa svojim prijateljem profesorom Idrizom Melićem na temu Hajduka. Ponizio je naš trener Maltežane, ponašali su se naši kao da su igrali protiv Vala. Dobro je što je smijenjen Oreščanin. Neka Burića. Brbić treba ostati, nije kriv. Treba dati još jednu šansu Bjelanoviću da se pojačamo.

Ante Baraba (57), diplomirani pravnik – Paljuv
Najodgovorniji je Grad. Smiješno je da većinski vlasnik nema nikakvog udjela u organizaciji vlasti. Idući je Brbić, iskazao je i neznanje kada je rekao da su mu pravnici morali reći da se ne može kazniti igrače zbog loše igre. Samoupravljanje je prošlost. Hajduku mora mijenjati vlasničku i organizacijsku strukturu. Ovako se NO sveo na posmrtnu pripomoć.

Mladen Orlić (58), pomorac – Split
Imamo trećerazrednu Upravu, stručni stožer i igrače. Igrači su najmanje krivi, kriv je onaj tko ih je doveo. Odmah su trebali dati otkaz Oreščaninu i dati svi ostavke, Bjelanović, Brbić pa NO. I gradonačelnik krivac, on ima pravo nešto reći. Navijači nikada u povijesti nisu bili razjedinjeni kao sada, to je naš najveći problem. Tko se ne slaže s "Našim Hajdukom" smatra se protivnikom, a nije tako. Jedini koji bi mogao ujediniti sve navijače je Ante Gotovina da se kandidira za predsjednika.

Ante Žitković (71), umirovljeni vozač – Vis
Najviše je zakazala struka, u prvom redu Bjelanović koji je najviše kriv za kadar. Nije moralno da daju mandate na raspolaganje. Što nisu Bjelanović, Oreščanin, Perasović, Brbić dali neopozive ostavke? Jedan drugoga štite. To je idi mi dođi mi. A trener stavlja Juranovića na lijevog beka i čuva igrače za Istru! Koliko smo samo milijuna izgubili. Ne znam što će sad Burić moć napravit.

Luka Smišljan (69), umirovljenik – Konavle
Prije sam malo koju utakmicu propustio, sada mi se sve gadi. Gledao sam kako je Jurica Jerković na Starom placu zabio Crvenoj zvezdi pa ljubio zemlju. Ovo sada su sve šminkeri. A gospoda na čelu s Brbićem, Jakobušićem neka da ostavke. Dinamo će nam opet pobjeći 30 bodova. Ne treba nam ovakav klub, na Poljudu se mogu i saditi kukumari, dinje.

Tonči Bartulović (58), električar – Blato na Cetini
Stalno se piše da je ovo pravi put. Za gdje? Da se od Hajduka napravi klubić? Tko će donijeti novac? Palaversa i Bradarić su odmah prodani. Hajduk treba vlasnike koji će uložiti novac, zadržati igrače pet-šest godina. Prije je bilo dobro što smo drugi, pa treći, a sada je dobro i četvrto mjesto. Nije ovo pravi put niti dobro vođenje. Interesira me jaki Hajduk.

Izdvojeno mišljenje

Bruno Glavan (75), ugostitelj – Privlaka
Boli ovo, ali nemojmo sve svaliti na Oreščanina. Nije znao kakav posao prihvaća. Ma da je umisto Burića trener sad i iz Abisinije, mora znat koga vodi. Nema priča "ušuljat ćemo se", Hajduk se mora borit za prvo mjesto. Neće navijači koji uđu u teren udariti igrače. I ja sam znao uletjeti u teren, zato što ih volim. Da smo u Njemačkoj sve bi se od spomena Šibenika i puštanja temeljito istražilo.

Mladen Bobanović (60), ugostitelj – Polača
Ništa dok se Hajduk ne privatizira, ne bude jedan vlasnik. Najbolje Tommy. Gradonačelnik i Grad to mogu promijeniti, ali postoje strukture koje su tu umrežene i neće to dopustiti. Da ga najveća budala vodi klub bi imao deset milijuna eura profita. Čini se da neće biti pomoći dok ne dotaknemo drugu ligu. Ako u njega uđu stranci, za tri godine će nas prešišat i Šibenik.

Milan Zečević (55), Zürich:
Ni nadzornici ni NH ni Uprava nisu vrijedni Hajduka. Umjesto da svi odu ća, što bi bilo moralno, oni nastavljaju dalje. Tko su Brkljača i Bjelanović? Tko je doveo Svatoka? Takvih igrača ima u Zagori. A što je Brbić napravio za navijače? Na svakom gostovanju imaju probleme, ulaze kasno na stadion. Raspad sistema.

Igor Tanfara (73), Šibenik:
Član sam Hajduka od 1959., ali otkad Torcida pravi nerede više ne idem na utakmice. Brbić je vrlo sposoban, ali ne može raditi normalno pored NH koji ne bi htio odgovarati, a htio bi upravljati. Njih treba maknuti. Mora se i Opara malo trgnuti umjesto da samo gleda kako se nikomu ne zamjeriti.

Josip Brkljača (65), Koprivnica:
Nemam riječi kako se jadno osjećam. Najveći je krivac gradonačelnik Opara koji je dozvolio da se ovako raspolaže gradskom imovinom. Udruga gleda samo svoje interese, a Brbića treba maknuti.

#HAJDUK#ANKETA#DEŽURNI TELEFON

Izdvojeno

07. srpanj 2020 02:48