StoryEditor
Domaći nogometneka igraju u londonu

Vrući krumpir u rukama gradskih vijećnika: ako propadne opcija sa Splitom, HNS već ima novo rješenje za domaćinstvo utakmice s Mađarima

Piše R.R.
18. lipnja 2019. - 19:53
hrvatska_tunis40-110619

Mađari u Splitu ili ... Veliki su upitnici nad HNS-ovom prijavom da se kvalifikacijski susret za Euro 2020. godine protiv Mađarske odigra na Poljudu. Danima se već prati prepucavanje "tko je prvi počeo", razgovara preko medija i s obaveznom napomenom "mi smo za razgovore".

No razgovora nema, HNS je prvi povukao pitanje i prijavio Split kao grad domaćin za dvoboj s Mađarima. A da prethodno dva mjeseca nisu nikog kontaktirali iz Hajduka, ali niti iz Grada Splita koji bi trebali biti tehnički support.

Split želi reprezentaciju, ali želi i da se poštuju neki dogovori s održanih sastanaka. Od svega toga za sada – nije bilo ničega. A vrijeme curi, UEFA treba poslati potvrdu gdje će se igrati 10. listopada. Priopćenjima sa svih strana konačnoj se odluci nije približilo niti za milimetar, Hajduk, pa HNS, pa Grad, onda Naš Hajduk, braniteljske udruge, naposljetku i Torcida – i rješenja nema. Svi žele, a nitko neće. I svi se kunu u isto - domoljublje.

U srijedu je gradsko vijeće, točka gostovanja reprezentacije je na dnevnom redu. Rok za prijavu domaćinstva je također sutra. UEFA-i treba poslati ime grada koji će ugostiti dvoboj između Hrvatske i Mađarske. Vruć krumpir je u rukama vijećnika koji moraju donijeti presudu.

Navodno ne bude li utakmice u Splitu, HNS će sve prebaciti na sjeverni Jadran, na riječku Rujevicu. Kao pričuvno rješenje.

Nakon svega ne sumnjamo u nova priopćenja. Tko je želio, a tko nije dozvolio. Pilatovsko pranje ruku. Osim ako Gradsko vijeće Splita ne donese odluku da gradski stadion ustupi HNS-u za kvalifikacijski dvoboj. Onda nas čekaju druge priče i nove runde razgovora.

#HNS#MAĐARSKA#SPLIT#DOMAĆINSTVO#DOGOVORI

Izdvojeno

07. srpanj 2020 15:38