StoryEditorOCM
Domaći nogometMAMIĆ PRISTAO NA 70 POSTO?

Tomasov odradio prvi trening s Dinamom, Sammir se sprema za SP

Piše PSD.
13. lipnja 2012. - 17:47
Marin Tomasov i Duje Čop odradili su prvi trening s momčadi Dinama. Donedavno udarni igrači splitskih prvoligaša Hajduka i Splita pojavili su se jučer na prozivci i prvom treningu 'modrih' na početku priprema za iduću sezonu. Podsjetimo Tomasov je u Maksimir stigao nakon što je na Arbitraži zbog dugovanja raskinuo ugovor s Hajdukom koji je međutim ionako isticao u lipnju te preko Zadra došao do metropole. S druge strane i Čopu je istekao ugovor sa Splitom pa će iduće sezone nositi dres aktualnog prvaka.

Novi dalmatinski dvojac u dresu Dinama, sedmerostrukog prvaka Hrvatske koji će opet pokušati izboriti plasman u skupinu Lige prvaka, ili barem kao utješnu nagradu skupinu Europske lige.
Tomasov i Čop službeno bi predstavljanje trebali imati u petak, tada naime i počinje službeni prijelazni rok. Dotad su u izjavama za javnost bili suzdržani.

- Dinamo je jedan od najvećih hrvatskih klubova i jedan od najvećih u regiji pa sam jako sretan što sam ovdje. Znam kakva je konkurencija u Dinamu, vidi se kvaliteta igrača u svakom dodiru s loptom, ali ne bih došao ovdje kada ne bih vjerovao u svoje mogućnosti – kazao je Duje Čop za službenu internetsku stranicu Dinama.

Još oprezniji je na riječima bio Tomasov.

- Do petka zaista ne bih htio previše pričati. Tada će se znati konačna odluka o tome dolazim li u Dinamo ili ne. Moja želja je jasna, u Dinamu su najbolji igrači i super se osjećam ovdje, ali treba pričekati konačan dogovor klubova – rekao je Tomasov.
Treneru Anti Čačiću na prozivku je došlo 16 igrača, dok su produženi odmor dobila osmorica nogometaša.
I Čačić se dotaknuo Čopa i Tomasova.

- Radi se o kvalitetnim igračima, obojica su dobrodošli i vjerujem da će se iskazati. Dinamo je najbolji hrvatski klub i logično je da u njemu igraju najbolji hrvatski igrači – rekao je Čačić.

Što je Ante Čačić rekao na okupljanju, ne znamo, ali ciljevi su jasni. Dinamo opet napada Ligu prvaka!

- Imamo iza sebe dobro proljeće i ekipu koja je bogatija za europsko iskustvo. Nismo nositelji, ali nema razloga da ne stremimo Ligi prvaka - zaključio je Čačić, čiji će ciljevi puno ovisiti o Sammirovu raspoloženju... A ako se po jutru dan poznaje, onda je Čačić na konju! U srijedu je Sammir bio vedar, nasmijan i oran za rad. A takvu sliku dugo nismo imali prilike vidjeti.

- Volim lijepo vrijeme. To me motivira - dobacio je u prolazu. O transferu ne zna ništa. O Lilleu je čitao u novinama.

- Imam ugovor s Dinamom, imam što jesti, a ni sin mi nije gladan. Nema razloga da ne budem zadovoljan - jasan je Sammir, koji je očito posložio neke stvari u glavi.

Tvrdi da nije čuo za izjavu budućeg izbornika Štimca koji sprema poziv čim zasjedne na Bilićevo mjesto.

- Kada bi ovisilo o meni, za dvije godine bio bih u dresu Hrvatske na SP-u u Brazilu...

FRANE VULAS, SN
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 05:15