StoryEditorOCM
Domaći nogometSAMOUVJERENI

Šimunićev odvjetnik: Nitko u Hrvatskoj u to ne vjeruje, ali Joe će igrati u Brazilu!

Piše PSD.
5. veljače 2014. - 13:17
Još nije poznato kad će biti održana sjednica Komisije za žalbe FIFA-a koja odlučuje o igračkoj sudbini Josipa Šimunića. Igračev odvjetnik Davor Prtenjača službeno objašnjenje kazne primio je protekli četvrtak, a do ovog petka ima rok za predaju žalbe čije pisanje privodi kraju.

Otvorio je web stranicu i nazvao je ni manje ni više nego za-dom.eu. Na njoj je do jučer skupljeno nešto iznad 239 tisuća potpisa potpore reprezentativcu čija karijera će među Vatrenima biti zaključena ukoliko ostane na snazi rješenje o deset utakmica zabrane igranja počevši od Svjetskog prvenstva u Brazilu.

HNS je reagirao da se otišlo jako široko u tumačenju onoga što je Šimunić napravio. Zločini koje je počinila NDH su nedvojbeni, čemu razbacivanje netočnim navodima i preuveličanim brojkama, kako ističu relevantni povjesničari i demografi. FIFA je zauzela stav da je “Za dom - spremni” nacistički pozdrav s kojim je Šimunić uvrijedio dignitet skupine osoba kroz diskriminacijske riječi u odnosu na rasu, vjeru ili podrijetlo.

- Sto posto sam uvjeren da će Šimunić igrati u Brazilu - kazao nam je njegov odvjetnik Davor Pretenjača dodajući:

- Znam da u Hrvatskoj nitko u to ne vjeruje, ali nema veze, sve ćemo iznenaditi. Josip nije klonuo duhom, on je sportaš, svi sportaši su borci i kao i ja siguran je da će mu kazna biti ukinuta. Za koji dan će tekst žalbe biti dostupan na našoj stranici pa ćete vidjeti na čemu je temeljimo.


SN, FOTO: CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 16:53