StoryEditor
Domaći nogometdobre vijesti

Prva liga sve je bliže, potrebne su još neke dorade oko infrastrukture: Šibenik dobio licencu već u prvom krugu

17. svibnja 2020. - 12:36

Sve je izvjesnije kako će nogometaši Šibenika iduće sezone igrati u 1.HNL. Naime, nakon što je prije desetak dana Izvršni odbor HNS-a odlučio kako se natjecanje u 2.HNL neće nastaviti i da će konačnim biti proglašen poredak na tablici u trenutku prekida natjecanja (op.a. Šibenik je bio prvi s osam bodova prednosti) iz kancelarija nogometne Vlade tijekom vikenda je stigla još jedna dobra vijest.

Naime, Šibenik je dobio prvoligašku licenciju već u prvom krugu! Doduše, ta informacija je još uvijek neslužbena, jer će HNS službena rješenja klubovima dostaviti do 20. svibnja. Također, tu licenciju treba uzeti s još jednom malom rezervom, budući kako je ona uvjetna.

Ili, Šibenik je u prvom krugu prošao što se tiče financija, ali potrebne su još neke dorade oko infrastrukture. Međutim, budući da će Šubićevac 1. kolovoza biti domaćinom finala Kupa Hrvatske, ni infrastruktura ne bi trebala biti veći problem.

U klubu nisu mogli kazati što sve trebaju popraviti na stadionu na Šubićevcu dok ne dobiju službeno riješenje iz HNS-a. No, neslužbene informacije govore kako se ne radi o nekim većim zahvatima.

To više što je i HNS obećao 400 tisuća kuna za uređenje stadiona, nešto će uložiti Grad Šibenik i Šibensko- kninska županija...

Ukratko, trebalo bi povećati kapacitet zapadne tribine te osigurati još 200 natkrivenih mjesta, budući da ih je trenutačno na Šubićevcu oko 800. Uglavnom, sve su to zahbati koji je bi trebali predstavljati ozbiljniju prepreku na putu Šibenika do 1.HNL.
Inače, rok za podnošenje žalbe je 28. svibnja, a HNS-ovo Žalbeno tijelo će konačnu odluku o licencijama donijeti 15. lipnja.

item - id = 1021560
related id = 0 -> 1038471
related id = 1 -> 1038356
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 10:53