StoryEditorOCM
Domaći nogometpress izbornika

Portugal je veliki test za Dalićeve izabranike: ‘Nakon utakmice će nam ostati još vremena za popraviti neke stvari‘

Piše Hina
7. lipnja 2024. - 21:32

Za Hrvatsku je subotnja prijateljska utakmica s Portugalom veliki test uoči otvaranja Europskog prvenstva sa Španjolskom, koja igra na sličan način, rekao je u petak hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Portugal i Hrvatska će u subotu s početkom od 18.45 sati (17.45 sati po lokalnom vremenu) na Nacionalnom stadionu u Lisabonu odigrati pripremnu utakmicu za Europsko prvenstvo.

"To je za nas veliki test, veliki izazov, jer igramo protiv teškog protivnika na njegovom terenu. Portugal je jedan od glavnih favorita za osvajanje Eura", izjavio je Dalić na konferenciji za medije u Lisabonu.

Napomenuo je kako ta utakmica služi Hrvatskoj za pripremu susreta protiv Španjolske, s kojom će se sučeliti za osam dana u Berlinu.

"Željeli smo sličnog protivnika po kvaliteti i po načinu igre pa je Portugal dobar izbor", napomenuo je izbornik.

image
Damir Škomrlj/Cropix

Hrvatska je na Europskom prvenstvu u skupini sa Španjolskom, Italijom i Albanijom.

"Imamo najtežu skupinu na prvenstvu. Utakmica sa Španjolskom bit će nam važna te se nadam da ju nećemo izgubiti. Bitno je startati bez poraza", izjavio je Dalić.

Rekao je da će protiv Portugala ponovno dati priliku šesnaestorici igrača.

"Nastojat ćemo sprovesti neke ideje koje imamo u glavi, a nakon utakmice će nam ostati još vremena za popraviti stvari bude li trebalo", napomenuo je.

image
Goran Mehkek/Cropix

Svi hrvatski igrači, uključujući kapetana Luku Modrića i Marcela Brozovića koji su se naknadno priključili, normalno su trenirali u petak.

"Puno sam utakmica odigrao ove sezone, oko 50, ali se dobro osjećam. Imao sam dva slobodna dana provedena s obitelji", rekao je 31-godišnji veznjak Brozović koji je sa suigračima odradio tri treninga.

Brozović očekuje tešku utakmicu na Nacionalnom stadionu pred 37.500 gledatelja, od kojih bi 800 moglo biti hrvatskih.

"Portugal je po meni jedan od najvećih favorita za naslov. Među pet najboljih ekipa na svijetu su", istaknuo je.

Portugal i Hrvatska su dosad igrale međusobno sedam puta. Portugal je pobijedio šest puta, a jedna utakmica je završila neodlučeno.

"Ovo će nam stoga biti dobra provjera da vidimo gdje smo i što smo", rekao je Brozović iza kojega je 95 utakmica za Hrvatsku.

"Vidjet ćemo što još možemo popraviti u igri", dodao je.

Reprezentacija će nakon utakmice u Lisabonu poletjeti za Berlin gdje će imati još pet dana do susreta sa Španjolskom.

"Tih pet dana će biti prave tehničke i taktičke pripreme", rekao je Dalić. 

Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu 2022. osvojila brončanu medalju, a onda je u 2023. bila u finalu Lige nacija. Dalić je poručio kako se nada nastavku dobrih rezultata, premda je ustvrdio da "neće biti lako".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 08:48