StoryEditor

Platini: Želimo spasiti engleske klubove od gubitka identiteta

Piše PSD.
9. listopada 2008. - 12:56

Nakon predsjednika Fife Seppa Blattera na politiku vodećih engleskih klubova obrušio se i predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini
upozorivši premierligaše kako bi mogli posve izgubiti identitet.

"Želite li primjerice Liverpool kojem je vlasnik šeik, trener Brazilac, a u momčadi devet ili deset afričkih nogometaša ? Gdje je tu Liverpool, morate postaviti neka pravila jer će engleski klubovi izgubiti identitet," poručio je Platini.

Trenutačno je devet od 20 premierligaša u stranim rukama, a momčadi su prepune stranih igrača. Platini tvrdi kako su neki vlasnici klubove opteretili velikim dugovima čime bi se trebala pozabaviti britanska vlada.

"Nogomet je postao popularan zbog identiteta i mogućnosti da se navijači poistovjete sa svojim junacima. Danas to postaje sve manje moguće i stranci bi trebali ulagati u svoje zemlje i vlastiti nogomet."

Platini je najavio kako će Uefa pokušati nešto učiniti na tom pitanju, međutim nije siguran kako će uspjeti. Prvi čovjek europskog nogometa je kritizirao engleske klubova i zbog kupovine igrača sa 13, 14 godina.

"Kada kupujete Ronalda, Maradonu, Pelea ili Robinha to je OK, međutim problem je kada kupujete dječake od 13, 14 godina. Nedavno je u Chelsea došao dječak iz Marseillea, a ima samo 11 godina. Recite mi kako to može biti normalno," upitao se Platini.

(H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. srpanj 2022 01:27