StoryEditorOCM
Domaći nogometNoćna mora ne staje

Pegula sezone! Zapucao penal Dinamu, pocrvenio protiv Hajduka, kontra Rijeke promašio s metra, a gol mu je poništen

Piše Frane Vulas
5. ožujka 2024. - 15:44

Bude li se tražila najveća ‘pegula‘ ovosezonskog SuperSport HNl-a, napadač Varaždina Marko Dabro (26) čini se kao jaki kandidat da odnese ‘trofej‘. Povratnik u hrvatski nogomet iz kineskog Beijing Guoana prije tri tjedna je predstavljen u klubu iz baroknog grada, ali od tada mu gotovo ništa ne polazi za nogom. U četiri susreta koja je njegova nova momčad odigrala od tada, u prvom je zapucao penal, u drugom zaradio crveni karton, treći susret u kupu je zbog tog isključenja morao preskočiti, a u četvrtom proteklog vikenda je promašio prazna vrata s metra, pa mu je potom nekoliko minuta kasnije poništen gol zbog zaleđa. Nakon svega je već na poluvremenu tog susreta i zamijenjen. Bio ozlijeđen ili ne, kako god bilo, jednostavno ga od povratka u HNL ne ide.

Dabro je sa samo 16 godina i dva dana debitirao u HNL-u davne 2013. godine u susretu svoje Cibalije i Splita na Parku mladeži. Kasnije je, prije godinu dana, taj rekord izjednačio Luka Vušković, s time da je igrač Hajduka u derbiju s Dinamom bio starter, dok je Dabro ušao s klupe. Slovio je Dabro kao veliki talent, bio je i u Fiorentini, ali nije se tamo uspio nametnuti. Vratio se u Hrvatsku, pokušao se naći u Gorici, slovenskom Bravu, ali pravi povratak dogodio se u drugoligašu BSK gdje je u sezoni 2020/21 zabio nevjerojatnih 30 pogodaka. Otvorilo mu je to vrata Lokomotive.

U sezoni 2021/22 zabio je 13 pogodaka i u elitnom rangu hrvatskog nogometa, pa je u travnju 2022. godine, prije kraja sezone, u transferu teškom navodno 800 tisuća eura preselio iz Lokomotive u Kinu. Potpisao je za Guoan na četiri godine, ali tamo se opet nije uspio naći u prvom planu. Uslijedila je posudba u latvijsku Rigu, ali je tamo bio čak poslan i u drugu momčad. Uslijedio je stoga povratak u HNL sredinom veljače. Međutim, nikako da se s loptom opet bude na ti.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

U povratničkom debiju je 18. veljače ulaskom s klupe zapucao kazneni udarac na gostovanju kod Dinama u Maksimiru u kojem su Zagrepčani slavili 1:0. Potom je u domaćem susretu s Hajdukom zaradio nepotrebni drugi žuti odnosno crveni karton zbog udaranja po licu Zvonimira Šarlije u 52. minuti utakmice. Ostavio je svoju momčad s igračem manje četrdesetak minuta, što je olakšalo posao Hajduku. Doduše, splitski klub uspio je samo izjednačiti na konačnih 1:1.

Potom je zbog tog isključenja morao preskočiti kup susret s Hajdukom na Poljudu u kojem je njegova momčad nakon dobrog starta pretrpjela težak poraz 0:5. Vratio se u momčad za prvenstveno gostovanje u Rijeci u nedjelju, ali sve je opet bilo po starom. U 16. minuti susreta, pri rezultatu 0:0, promašio je prazna vrata s metra. Dodana lopta išla mu je malo iza njega, nije se uspio snaći. A onda je u 23. minuti napokon zabio, lobovao je efektno vratara Nedjeljka Labrovića. Činilo se na trenutak kako je napokon sve došlo na svoje, ali uslijedio je novi hladan tuš za Dabru - gol mu je poništen zbog zaleđa. Ne ide ga i gotovo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:34