StoryEditorOCM

Nenad Bjelica odradio prvi trening u Maksimiru, snimio stanje u Dinamu: ‘Problem momčadi je više psihološki‘

Piše Hina
26. rujna 2024. - 19:31

Problem momčadi je više psihološki, a igrat ćemo aktivan i dosta agresivan nogomet, kazao je novi Dinamov trener Nenad Bjelica u razgovoru za klupsku TV.

Dinamovu prvu momčad od ovoga će četvrtka ponovno voditi trener Nenad Bjelica. Gotovo četiri i pol godine nakon odlaska iz Dinama trener Bjelica otvara svoj drugi mandat na klupi maksimirskog kluba.

S plavima je potpisao višegodišnji ugovor, a momčad će izvesti već u subotnjoj prvenstvenoj utakmici protiv Lokomotive u Maksimiru nakon čega, već u srijedu slijedi dvoboj Lige prvaka protiv Monaca, također u Zagrebu.

- U sličnoj situaciji sam dolazio u Dinamo, tada na kraju sezone, sada praktički na početku. Osjećaj je predivan i jako sam sretan što sam opet ovdje - kazao je naglasivši kako se sve brzo odvilo.

- Rezultatska kriza je bila neočekivana, nije ništa upućivalo na nju. Nedavno sam razgovarao s Jakirovićem, dobri smo prijatelji i kolege. Opušteno smo pričali, nitko o tome nije razmišljao, ali nogomet je nepredvidiv i događaju se ovakve stvari - dodao je.

Bjelica smatra kako je problem momčadi više psihološki.

image
Odd Andersen/AFP

- Problem momčadi je više psihološki i u razgovoru s igračima može se puno raditi. Fizički i taktički, ne možete nešto puno promijeniti u kratkom periodu, ali vratiti samopouzdanje sigurno se može. Dinamo ima kvalitetnu ekipu, dobro posloženu, duplirane i triplirane pozicije, praktički 26, 27 igrača od kojih svaki može nastupiti. Cilj je poboljšati sve što se može poboljšati. Dinamo je dobro izgledao, bio je šest mjeseci bez poraza. Kvaliteta postoji, a sve što budemo mogli poboljšat ćemo.

Otkrio je i kakav će nogomet preferirati.

- Igrat ćemo aktivan i dosta agresivan nogomet, nogomet za gol više, nadam se da ćemo rezultatski podići Dinamo.

Dio igrača koji će ga dočekati u svlačionici već je vodio u prvom mandatu na klupi zagrebačkog sastava.

- Još uvijek je šest, sedam igrača u sastavu iz onog kadra koji sam imao od 2018. godine. Radujem se da ću ih vidjeti, a radujem se da ću i druge upoznati. Nemam nepoznanica što se tiče Dinama.

image
Hakan Burak Altunoz/Anadolu Agency Via AFP

Bjelica je u prethodnom mandatu, preuzeo plave u samoj završnici sezone kad su već osvojili prvenstvo, kasnije je potpisao dva naslova prvaka, po jedan Kup i Superkup uz plasman u osminu finala Europa lige i ulazak u Ligu prvaka. Dinamo je u njegovu premijernom mandatu odigrao 101 službenu utakmicu uz omjer od 73 pobjede, 15 remija i 13 poraza.

U objema je svojim europskim sezonama s Dinamom igrao u skupinama Uefinih natjecanja. Plave je u velikom stilu odveo u osminu finala Europa lige 2018/‘19. što je bio Dinamov prvi ulazak u proljetni dio Uefina kalendara nakon 49 godina.

- Iz prvog mandata bi izdvojio europsko proljeće nakon 49 godina. To je jedan od mnogobrojnih lijepih trenutaka koje sam doživio u Dinamu - naglasio je.

Odrađen prvi trening

Nenad Bjelica je s početkom od 18 sati poveo svoj prvi trening u novom mandatu na klupi Modrih. Prva je to prilika Bjelici za upoznavanje s momčadi, kojoj u subotu slijedi i prvi test s novim trenerom, kada momčad Lokomotive dolazi na Maksimir. Utakmica je na rasporedu od 20 sati.

- Šest do sedam igrača je ostalo istih. Radujem se što ću ih vidjeti, ali i upoznati druge igrače. Neke znam iz SHNL-a, neke strance sam upoznao prateći Dinamo i ligu. Nema nepoznanica što se tiče cijele lige, a pogotovo Dinama - rekao je Bjelica u razgovoru za klupske kanale.

image
John Macdougall/AFP
image
Odd Andersen/AFP
image
Miguel Riopa/AFP
image
Hakan Burak Altunoz/Anadolu Agency Via AFP
image
Eren Bozkurt/Anadolu Agency Via AFP
image

Zagreb, 200822.
 

Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2024 20:06