StoryEditorOCM
Domaći nogometpogled prema kataru

Izbornik Zlatko Dalić prezadovoljan prošlom godinom: Dosta je bilo iznenađenja, nećemo više širiti stožer

22. prosinca 2021. - 19:00

Skupštini HNS-a nazočio je i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić. U retrovizoru je konstatirao uspješnu 2021. i usmjerio pozornost prema onome što nacionalnu momčad očekuje u narednoj godini.

- Fokus će biti usmjeren prvenstveno na Katar i Svjetsko prvenstvo. Već u ožujku ćemo imati na programu dvije prijateljske utakmice. Ne mogu vam još reći imena protivnika budući da nam nisu potvrdili, ali ćemo sigurno igrati u Dohi kako bismo se upoznali s ambijentom koji nas očekuje – konstatirao je Dalić.

Tijekom aktualne godine u stožer hrvatske reprezentacije kooptirani su Vedran Ćorluka i Mario Mandžukić. Stiže li u idućoj godini još poneko iznenađenje?

- Dosta je bilo iznenađenja. Nećemo više širiti stožer. Možda je malo čudno da je prvi posao spomenutim igračima bila reprezentacija, ali oni su upisali trenersku školu i njihove karijere daju nam za pravo da razmišljamo o involviranju bivših vatrenih.

Dalić je istaknuo i veliki potencijal u mladoj reprezentaciji Hrvatske.

- Možda ih nećemo sve koristiti u Kataru, ali moji su nasljednici mirni idućih desetak godina. No, Gvardiolu, Sosi i ostalima put će sigurno biti lakši uz igrače poput Luke Modrića.

Na koncu Dalić nije mogao ne spomenuti i Ćiru Blaževića...

- Pohvalio bih Savez što je ukazao Ćiri veliku počast. U mojoj trenerskoj karijeri Ćiro je bio jedan od ključnih ljudi. I uoči Rusije kada su mnogi sumnjali od nas, on je zračio pozitivu i vjerovao u nas. Možemo mi u Kataru biti i prvi, ali trener svih trenera uvijek će biti samo Ćiro Blažević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 16:49