StoryEditorOCM

Igor Bišćan: Dečkima kapa do poda; Mario Vušković: Zaslužujemo EURO

Piše Sport SD
27. rujna 2022. - 21:52

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine uspjela je nakon velike drame izboriti plasman na Europsko prvenstvo sljedeće godine. Jedanaesterci u uzvratnom susretu doigravanja protiv Danske odlučili su pobjednika, Marco Pašalić je u 6. seriji pogotkom odveo Hrvatsku na još jednu kontinentalnu smotru za mlade igrače.

Nakon utakmice u danskom Vejleu ovo su dojmovi izbornika mladih Vatrenih, Igora Bišćana.

- Čestitam mojim momcima na pobjedi. Ovo je trajalo do koliko je moglo trajati, drama je bila na vrhuncu, ali dečki su karakterom pokazali borbu za dres reprezentacije. Kvaliteta nije bila upitna. Otvorili smo loše, morali smo hvatati protivnika i okrenuti, odreagirali smo na pravi način. Kapa dečkima do poda, ostvarili smo ogroman uspjeh. Ponosan sam, bio bi ponosan i da nismo prošli, jer bili smo dobri kroz cijele kvalifikacije. Spremit ćemo se, ali prvo ćemo proslaviti. Zaslužili smo to - rekao je Bišćan pa dodao:

- Dečki su tu da svatko da svoj doprinos. To smo naglašavali uvijek i to ne može biti drugačije. Svi su dali svoj obol. Da sad ne ulazim u neke stvari, ovoj momčadi je falilo puno igrača koji su izgurali kvalifikacije. Nismo se žalili nego smo ostvarili cilj. U idućim danima bit ćemo još sretniji nego danas, treba odmoriti, trebamo biti zdravi, jaki mentalno i duhom, pa ćemo imati što za reći na Euru.

Mario Vušković je pak dodao:

- Od početka kvalifikacija smo pokazali kvalitetu i dokazali da zaslužujemo mjesto na Euru. Danci su dobri, prvo poluvrijeme su bili bolji, ali u drugom smo mi lakše dolazili u šanse. Ostali smo koncentrirani na penalima i zasluženo izborili plasman na Euro. Danci su stvarno dobri, pogotovo na krilima. Odlični su igrači. Ali, mi smo pokazali karakter. Čestitam momcima i svima u stožeru, sad ćemo malo proslaviti... Pucao sam već dva puta jedanaesterce za HSV, sretan sam i zbog penala, ali najviše zbog plasmana na Euro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2022 04:17