StoryEditorOCM

Kakva gesta njemačkog HSV-a, Mariju Vuškoviću ponudili su novi ugovor: ‘Jako sam zahvalan...‘

Piše Sport SD
9. rujna 2024. - 11:32

Kakva gesta njemačkog HSV-a, klub će raskinuti postojeći ugovor s Marijom Vuškovićem koji traje do idućeg ljeta, te ga zamijeniti novim ugovorom koj starta nakon isteka suspenzije koja traje do 15. studenog 2026. godine.

- Svi znamo da se povratak u profesionalni nogomet nakon četiri godine zabrane ne podrazumijeva, ali uvjereni smo da Mario ima vještinu i borbeni duh da se vrati. Spremni smo ga i dalje podržavati na tom putu, i to što je više moguće, izjavio jeje član Uprave HSV-a Stefan Kuntz.

Oglasio se i Mario Vušković:

- Učinit ću sve da se vratim bolji nego ikad. HSV je za mene puno više od poslodavca ili kluba, što je pokazao i nedavni iznenadni dolazak suigrača i stožera u Split. HSV mi vjeruje, a ja vjerujem klubu. Jako sam zahvalan.

Podsjetimo, sportski arbitražni sud (CAS) odbacio je žalbu hrvatskog 22-godišnjeg nogometaša Marija Vuškovića na pozitivan nalaz na dopinškom testiranju i produljio mu suspenziju do 15. studenog 2026.

Vušković je bio pozitivan na EPO (eritropoietin) 16. rujna 2022. tijekom treninga, a prošle godine mu je izrečena dvogodišnju suspenzija od strane sportskog suda Njemačkog nogometnog saveza, koje je počela teći od 15. studenog 2022.

Hrvatski nogometaš je podnio žalbu CAS-u nadajući se da će mu suspenzija biti ukinuta, dok su Svjetska antidopinška agencija i Njemačka antidopinška agencija uložile dvije druge žalbe za udvostručenje razdoblja suspenzije.

Nakon saslušanja svih strana, vrhovni sportski sud presudio je da 22-godišnji igrač njemačkog HSV-a "nije iznio olakotne okolnosti" koje bi mogle smanjiti kaznu predviđenu FIFA-inim antidopinškim propisima.

Kako je u slučaju pozitivnog nalaza na EPO propisana četverogodišnja suspenzija, a može se smanjiti samo na dvije godine ako dotični sportaš dokaže da prekršaj "nije bio namjeran", CAS je Vuškoviću izrekao punu suspenziju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 23:24