StoryEditorOCM
Borilački sportoviključna osoba

Stvorio je šampionku, otkrio ‘tajni sastojak‘ za pobjedu, ali ovo kod njega nećete vidjeti: ‘Kad se vratim u sobu...‘

Piše Ivan Renić
7. kolovoza 2024. - 22:40

Tko je ‘mastermind‘ iza nove hrvatske medalje? Veljko Laura Šišo! Uz Tonija Tomasa, najveći je kovač medalja u splitskom Marjanu. Isplanirao je borbu za broncu do detalja. Merve Dincel Kavurat je bila u potpunosti nemoćna. A to nije slučajno, ne događa se tek tako...

- Taktika je bila izvanredna. Imala smo vremena nakon polufinalne borbe za koju smo znali da ćemo je teško proći. Jer za Tajlanđanku jednostavno nismo imali rješenje zadnji niz turnira i godina. Taj nam poraz i nije toliko teško pao. Koncentrirali smo se na sljedeću borbu. Turkinja je iznimna sportašica, svjetska prvakinja, niz medalja je iza nje. Ali uz svoje kolege Tonija Tomasa i Dejana Mesarova smo se pripremili dobro.

image
Tom Dubravec/Cropix

Odlučili smo se na taktiku da je Lena stisne i tako iskoristi svoju izdržljivost. Dogovorili smo da nema stajanja, samo nek‘ se radi.

- Turkinja se jednostavno raspala. Nije znala što da radi. Mogla je Lena s njom na kraju što god je htjela.

U turnir je Lena ušla nešto sporije, a onda je krenulo...

- Ona je jako eksplozivan borac, sprinter. Ali nismo se ovaj put odlučili na sprint, nego na ‘mrtvačku‘ bitku, maratonsku. Pokazalo se to na kraju ispravnim rješenjem. Lena je pokazala karakter i da je glavom u turniru maksimalno. U prvoj borbi je teško dobila prvu rundu na 0:0. Otvaranje turnira i nervoza... U drugoj je gubila 5:1, ali opet je pokazala želju za pobjedom i okrenula je rundu.

image
Tom Dubravec/Cropix

Nevjerojatnu mentalnu snagu pokazala je Stojković. Ima svoj cilj i u tome je ništa ne može omesti.

- U sljedećoj borbi vodi 3:0, kontrolira situaciju i onda primi udarac u zadnjoj sekundi i izgubi rundu. Većina boraca bi se u tom trenutku raspala, ali ona je nastavila kao da se ništa nije dogodilo i dobila je sljedeće dvije runde. Pokazala je da je tijelom i glavom u Parizu. Držala se svega što smo dogovorili i u finalu i to joj se vratilo. Nije prvi put da tako radi i sluša. Nadam se da ćemo tako i nastaviti.

O kakvom se biseru iz Marjana radi govori i činjenica da je Lena bila jedina cura u četvrtfinalu iz kategorije do 46 kilograma. Sve ostale su bile iz više kategorije.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Većinom su bile cure iz 53. One iz druge borbe za broncu su također obje iz kategorije do 53 kg. Sve je to izmiješano. Imamo u Hrvatskoj kvalitetne sportaše iz 49 i 53, tako da se neki moraju i žrtvovati. Ali ipak se pokazalo da je taj proces bio ispravan.

Šišo je otkrio i tajni sastojak za pobjedu.

- Gdje nema svađe nema ni napretka!

Je li pala suza nakon pobjede?

- Slabo u mene ima suza. Možda u Lene, ali u mene ne. Čekat ću da se vratim u sobu – otkrio je trofejni trener.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 05:49