StoryEditorOCM
SplitTrčimo za obrok više

U subotu se održava tradicionalna humanitarna utrka na Marjanu; pozvani su mali i veliki, a čekaju vas i bogate nagrade

Piše SPLIT SD
30. svibnja 2024. - 14:06

Marijini obroci, globalna humanitarna organizacija, organizira tradicionalnu humanitarnu utrku „Trčimo za obrok više” koja će se po osmi put održati u subotu, 1. lipnja u Park-šumi Marjan.

Od 17 sati će volonteri biti za štandom kod Sjevernih vrata kako bi se svi trkači mogli prijaviti i preuzeti svoj startni broj. Preporučena donacija za utrku iznosi 7 eura, a u 18 sati startaju dječje utrke na 150 i 300 metara te neposredno nakon toga i utrka za odrasle na 2,5 kilometra.

Važno je naglasiti da najbolje trkače očekuju vrijedne nagrade. Nakon utrke slijedi sportsko druženje na kojem će svi sudionici uz glazbeni nastup Albine i zabavni plesni sadržaj plesnih skupina iz Univerzalne sportske škole Ivana Pavla II moći uživati u zabavnom programu.

Cilj utrke je prikupljanje donacija za programe prehrane u školskoj kuhinji „Split, Croatia” koja osigurava obroke za 348 djece. Dovoljna su samo 22 eura kako bi jedno dijete primalo obrok na mjestu svog obrazovanja tijekom cijele školske godine.

Marijini obroci ovog trenutka osiguravaju svakodnevne školske obroke za više od 2,4 milijuna djece diljem svijeta u područjima u kojima je njihovo školovanje otežano zbog različitih razloga, uključujući glad, sukobe i klimatske promjene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2024 14:06