StoryEditorOCM
SplitGladni kruva

Na dvostruki praznik radio je jedan jedini dućan u gradu i bio je pod opsadom: ‘Ajme majko mila kakva gužva!‘

Piše Frano Kiso
30. svibnja 2024. - 13:47

Iako su dosad na blagdane i praznike pod najvećim opterećenjem bili ugostiteljski objekti, čini se da su dobili opaku konkurenciju u vidu rijetko otvorenih pekara i trgovina na koje svakog neradnog dana navale deseci tisuća kupaca.

Tako se danas punom parom radilo u popularnoj ‘Preradi‘, a Splićani nisu ni na dvostruki blagdan poštedjeli djelatnice koje su već skoro pa naviknule na padanje s nogu svakog praznika.

image

Red kupaca ispred ‘Prerade‘

Slobodna Dalmacija

A jedina otvorena trgovinu u gradu je bila - pod potpunom opsadom! U Riboli u trajektnoj luci niste se mogli ni mimoići s natisnutim kupcima kojima je bilo teško dan unaprijed isplanirati kupovinu i ispred blagajni su se formirali nepregledni redovi.

image

Natiskani kupci u jedinoj otvorenoj trgovini

Slobodna Dalmacija

- Ajmo majko mila, kakva gužvara. Šta je ovim ljudima - načuli smo jednu mladu djevojku kako se žali nervozno tapkajući u mjestu ispred blagajne, valjda samu sebe izdvajajući iz kolektiva koji je baš danas nagrnuo u ovu malešnu trgovinu.

Jedino mjesto na kojem nismo vidjeli pretjerano puno kupaca bio je splitski Pazar na kojem su tek rijetki prodavači na bancima nudili svježe voće, povrće i domaće delicije.

image

Prazni banci na splitskom Pazaru

Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 02:52