StoryEditorOCM
Splitpolitičko podbadanje

Šuta opleo po Puljku: ‘Kukavički bježi od Sabora...‘; Nije mu štedio ni suprugu: ‘Već 4 godine ponavlja iste fraze...‘

Piše Split SD
15. svibnja 2024. - 20:12

Nakon što je Ivica Puljak objavio kako svoju saborsku fotelju prepušta dubrovačkoj odvjetnici Viktoriji Knežević, reagirao je priopćenjem Tomislav Šuta, predsjednik splitskog HDZ-a

- Nakon što se jučer gospodin Puljak pobrinuo da u najnovijem sazivu Hrvatskog sabora Split ima jednog zastupnika manje, danas se gospođa Puljak pobrinula da saznamo kako iz njihovog tabora nećemo čuti ništa novo, već ćemo opet slušati izlizane floskule o korupciji i klijentelizmu.

Upravo ta bezidejnost je najvjerojatnije glavni razlog zašto gospodin Puljak, kao uporni kritičar izvršne vlasti, kukavički bježi od sabora. Shvatio je ili da je njegova supruga dovoljna za ponavljanje jednih te istih fraza kao i zadnje četiri godine, ili da je udobnost gradonačelničke fotelje ljepša od saborskih klupa koje nose dodatnu odgovornost.

image
Tom Dubravec/Cropix

Komentirati izjave gospođe Puljak, u kojima drugima spočitava nedosljednost, nema smisla, jer je sama podržavala čovjeka kojeg je kritizirala za premijera države, a isti ju nazivao narikačom. Stoga je za pretpostaviti da kod obitelji Puljak sve prolazi i sve se oprašta ako to znači bilo kakvu udobnu fotelju.

A što se tiče našeg Splita i obiteljske stranke Centar, naš Split zaslužuje bolje. Split zaslužuje vodstvo koje je spremno nesebično raditi na poboljšanju životnog standarda svojih sugrađana, kako u Splitu tako i u svim državnim institucijama, gdje se svojim radom i zalaganjem može pomoći Splitu, a ne bježanje od odgovornosti ili bježanje u druge izborne jedinice, kao što je to napravila gospođa Puljak.

image
Tom Dubravec/Cropix

Naš Split ne zaslužuje vodstvo koje najavljuje nekakve svoje kvazi-reforme, koje su ništa drugo nego kozmetičke marketinške promjene, koje se koriste kao odskočna daska za parlamentarne izbore. Upravo su se na zadnjim parlamentarnim izborima pokazalo da su ih ljudi već pročitali i da ih građani ne žele, pa kao gubitnici istih mogu očekivati skori poraz i na budućim lokalnim izborima! - naveo je Šuta.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 04:37