StoryEditorOCM
Splitekspanzija

Splitska turistička agencija koja dovodi 200.000 gostiju preuzela stratešku firmu: ‘Dosegnut ćemo 45 milijuna €...‘

Piše SPLIT SD
5. lipnja 2024. - 07:59

Adriagate, turistička tvrtka iz Splita uspješno je preuzela poslovne udjele u agenciji To Islands Travel koja upravlja s preko 4.000 smještajnih jedinica. Trenutno zapošljavaju nešto više od 20 djelatnika, a osnovana je 2004. kada se i počela specijalizirati za prodaju obiteljskog privatnog smještaja na dalmatinskim otocima.

- Nakon poslovanja dugog više od 20 godina odlučili smo prihvatiti nove poslovne prilike te očekujemo da će ova integracija omogućiti našim klijentima, privatnim iznajmljivačima, ali i stranim gostima, brojne prednosti, pružajući im širi spektar usluga, bolju tehničku podršku, veći izbor destinacija i nezaboravna iskustva – poručuje Ivica Sinovčić iz To Islands Travela koji se zahvaljuje svim dosadašnjim klijentima, partnerima i zaposlenicima na podršci i povjerenju.

image

Adriagate ima 90 djelatnika

Privatna snimka

S ovim preuzimanjem Adriagate osnažuje poziciju najveće domaće tvrtke za rezervacije  i upravljanje kratkoročnim najmom apartmana, kuća i vila.

Integracija

Udruživanje smještajnih kapaciteta i B2B prodajnih kanala rezultirat će povećanjem popunjenosti i zadovoljstva iznajmljivača vođeni Adriagate informatičkim in-house rješenjima. Integracijom znanja, iskustva, tehnologije i cjelokupne ponude obiju tvrtki, Adriagate nastavlja provoditi svoju misiju povezivanja i omogućavanja privatnim iznajmljivačima pristup globalnom tržištu smještajnih kapaciteta uz minimalan angažman, pružajući suvremenu tehnološku podršku i prevladavanje jezičnih barijera.

- Osim što će ojačati našu poziciju kao vodećeg igrača u industriji turizma u Hrvatskoj, pridruživanje To Islands Travela činio nam se kao idealan korak naprijed u daljnjem okrupnjavanju turističkih agencija specijaliziranih u ovom segmentu poslovanja. Uz to, radi se o velikom, respektabilnom broju iznajmljivača i smještajnih jedinica s kojima rukovode - poručuje Mate Balić, direktor Adriagatea.

Adriagate osnovan 2001. godine, u vlasništvu je osnivača Igora Popovića i Tonija Blaškovića te posluje sa sjedištem u Splitu u sklopu 8 ureda diljem jadranske obale i broji 90 djelatnika.

U 2025. godini strateški je cilj ostvariti dolaske 200.000 gostiju, dok će ukupna vrijednost prodanih rezervacija s ovim udruživanjem i potencijalom rasta dosegnuti 45 milijuna €.

Adriagate s novim ciklusom akvizicija nameće se kao preferirani strateški partner za sve dionike uključene u industriju kratkoročnog najma kuća, vila i apartmana za odmor.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2024 08:05