StoryEditorOCM
Split‘pročitana priča‘

Čelnik splitskog HDZ-a o ostavci gradske vijećnice Centra: ‘Od OPG-a Puljak bježe svi, a taj trend je nezaustavljiv‘

Piše split sd
29. veljače 2024. - 17:30

Predsjednik splitskog HDZ-a i gradski vijećnik Tomislav Šuta komentirao je ostavku gradske vijećnice Centra Ane Dorotić Čaljkušić koja je napustila lokalni parlament i stranku Centar zbog razilaženja u mišljenjima oko ukidanja Upravnog odjela za gradsku imovinu. Dorotić Čaljkušić napustila je sjednicu Gradskog vijeća prije glasanja o toj točki dnevnog reda. 

- Danas se još jednom pokazalo ono što odavno svi znamo. Od OPG-a Puljak bježe svi, a taj trend je nezaustavljiv. Uspješno su razorili već dvije stranke, ponizili suradnike, a nijedan ozbiljan političar više ne želi s njima u koaliciju pred parlamentarne izbore.

Nedavno su ih napustili i njihovi urbanisti, ali i intendant HNK-a Split Vicko Bilandžić. Danas ih je napustila Ana Dorotić Čaljkušić koja je podnijela ostavku na funkciji gradske vijećnice. Nije namjeravala sudjelovati u prljavoj raboti Puljkovih koji grad vode poput diktatora, a predstavljaju se kao demokrati. Dorotić Čaljkušić otišla je onog trenutka kad na sjednici nije htjela glasovati o ukidanju radnog mjesta Maji Đerek, bivšoj pročelnici Upravnog odjela za gradsku imovinu.

Odjel Maje Đerek Puljak i ekipa žele ugasiti kako se ona, ako je Službenički sud vrati na posao, više ne bi mogla na taj isti posao i vratiti jer odjel naprosto neće postojati. Ne zaboravimo da je Puljak tu istu Maju Đerek tamo instalirao i hvalio se njome kao s lavom koji "uvodi red". No, sad mu više ne treba pa je odlučio zlorabiti svoju funkciju za vođenje privatnih ratova. Bračni par Puljak pokazao je danas da strankom Centar i gradom Splitom vladaju njihove taštine, a ne tolerancija, demokracija i pluralizam na koji se pozivaju. To nisu njihove vrijednosti. Pročitana ste priča - poručio je Šuta. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:58