StoryEditorOCM
Splitgradsko vijeće

Važna splitska kulturna institucija ima novu ravnateljicu, ali nije prošlo bez opaske: Svi su znali da će biti izabrana

Piše Petra Klarić
15. srpnja 2024. - 12:30

Gradsko vijeće Grada Splita većinom ruku odlučilo je da je Stefana Došen, koja je do sada bila vršiteljica dužnosti ravnateljice, nova ravnateljica Multimedijalnog kulturnog centra (MKC). Za to je ranije dobila podršku Upravnog vijeća ustanove, ali i gradonačelnika Ivice Puljka.

Gradonačelnik je u izlaganju još jednom naglasio da je zadovoljan dosadašnjim radom Stefane Došen, a smatra da je važno da nastavi raditi odgovorno, kao što je to radila do sada. Posebno je to spomenuo u kontekstu obnove Doma mladih koji je trenutno sjedište MKC-a. 

image

Tomislav Šuta

Paun Paunović/Cropix

Nekim oporbenim vijećnicima bilo je problematično što gradonačelnik na prošlogodišnjem natječaju nije podržao Tamaru Visković jer  je čelnica splitskog ogranka stranke "Možemo!". Među njima bili su HDZ-ov Tomislav Šuta koji je rekao da će oni tijekom glasanja biti sadržani, a ista stvar bila je problematična i HGS-ovov Igoru Stanišiću

- Drago mi je da ste, nakon što ste odbili gospođu Visković, za koju ste rekli da će provoditi politiku stranke "Možemo!" na čelu ove institucije, uspjeli pronaći ravnateljicu koja će provoditi politiku stranke "Centar".

Čestitam vam, o vašem načinu upravljanja govori činjenica da se na natječaj prijavila samo jedna osoba, znači da su znali svi da će se izabrati ova osoba koju ćete danas potvrditi, jer Barbir je ipak došao. Ne morate oko toga razbijati glavu - rekao je HGS-ovac Stanišić.

image

‘Ne morate oko toga razbijati glavu..‘

Paun Paunović/Cropix

Davor Matijević, čelnik splitskog SDP-a, rekao je da će podržati novu ravnateljicu, ali smatra da je Visković možda imala više iskustva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:46