StoryEditorOCM
ZagoraULAZ SLOBODAN

‘Vla Vla Vlajland cabaret‘ i Ecija Ojdanić gostuju u Dugopolju: ‘Golim smo jezicima krčili drače...‘

Piše Županija SD
12. rujna 2024. - 17:53

U organizaciji Općine Dugopolje i Narodne knjižnice u Dugopolju. u subotu, 14. rujna 2024. u Domu kulture u Dugopolju održat će se predstava "Vla Vla Vlajland cabaret".

"Vla Vla Vlajland cabaret" predstava je Kazališta Moruzgva, autora i redatelja Ivana Lea Leme, u kojoj je ulogu Vlajne sjajno utjelovila nagrađivana i omiljena Ecija Ojdanić.

Ženska je to figura koja na simpatičan način reflektira svakodnevicu, a kroz izvedbu se isprepliću kabaretski elementi, pripovijedanje, stand-up i burleska.

Dođite i prepustite se humoru ovog autorskog tima - u subotu 14. rujna u 20 sati.

Ulaz je slobodan!

image
Luka Gerlanc/Cropix

- I Ecija, moja višedesetljetna muza, i ja podrijetlom smo Vlaji iz Dalmatinske zagore pa smo ovaj kolerično melodramatični dramsko kabaretski mono maraton otrčali kozjim stazama vlaškog dijalekta. Golim smo jezicima krčili drače, nabadali smo tabane na grube augmentative, proklizavali smo niz strme litice jezičnog krajobraza koji je krški okrutan, ali i pitoreskno očaravajuć. Kakav je, da je, naš je.

Nadam se da ni vlaški mentalitet, niti vlaški jezik nismo zlouporabili, već da smo ga utkali u psihoterapijsku seansu koja i nama i našem napaćenom narodu daje priliku za iscjeljujući smijeh.

Nek nam koplja dobrih namjera pogode alku vašeg srca usridu!

Hvala vam, draga publiko, što u ovim vremenima socijalne distance svojim dolaskom na našu predstavu podržavate jedno nezavisno kazalište, ali i Kazalište kao takvo - ističe autor i redatelj Ivan Leo Lemo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 17:54