StoryEditorOCM
ZagoraUŽAS

Prometni stručnjak: ‘Ovo je moglo uzrokovati katastrofu puno većih razmjera, morao je voziti barem 70 na sat!‘

Piše M. U.
3. rujna 2024. - 20:18

Fotografiju tragedije koja se dogodila danas u 17 i 45 kada se vozač BMW-a zabio u agregat za istakanje goriva pokazali smo prometnom stručnjaku Željku Marušiću. Marušić kaže da je, sudeći prema oštećenjima na automobilu, vozač trebao voziti minimalno 70 na sat. 

image

Željko Marušić

Tonka Lokas/Cropix

- Ovo je potpuno nelogična i nekontrolirana reakcija vozača, morao je voziti minimalno 70 na sat - govori Marušić. 

Tvrdi da je ovo moglo uzrokovati katastrofu puno većih razmjera te da je najgore od svega što je ovakve situacije praktički nemoguće spriječiti.

- Brzina kojom se inače ulazi na pumpnu stanicu je pet kilometara na sat, pumpne stanice su i dalje prometnice na kojima i dalje vrijede prometna pravila. Ovdje također vrijedi Zakon o sigurnosti koji nalaže da je brzinu potrebno prilagoditi uvjetima - kaže Marušić i ističe da je vozač udario prilagođenom brzinom, vjerojatno ne bi došlo do ovakvih kobnih posljedica. 

image
Ante Čizmić/Cropix

Kazao je da nije isključeno da je vozač zaspao za volanom i možda imao uključen tempomat, ali da svakako ne treba isključiti niti jednu od opcija.

- Prisebnost vozača je svakako upitna. Moguće je i da je zaspao za volanom, potpuno nelogična reakcija. Treba utvrditi je li vozio pomoću tempomata, ne treba isključiti ni jednu opciju. Svakako apeliram na pojačavanje kontrole vozača na autocestama - zaključuje Marušić. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:52