StoryEditorOCM
ZagoraJUTRO NAKON NESREĆE

Novi detalji tragedije na Dalmatini: ‘O životno ugroženom čovjeku znamo tek da je Hrvat, poginuli je iz švedskog BMW-a‘

Piše IVICA MARKOVIĆ
4. rujna 2024. - 09:11
Na odmorištu Mosor, između čvorova Dugopolje i Blato na Cetini na autocesti A1 kod mjesta Trnbusi, doslo je do eksplozije na benzinskoj postaji Ante Čizmić/Cropix

Jedna je osoba smrtno stradala, a više ih je ozlijeđeno, nakon što je jučer poslijepodne automobil udario u agregat za točenje goriva na "Petrolovoj" benzinskoj postaji na odmorištu "Mosor Jug" na autocesti A1 kod Trnbusa, mjesta u omiškom zaleđu.

Troje ozlijeđenih, jedna žena i dvoje muškaraca, prevezeni su u Klinički bolnički centar u Splitu, a mi smo doznali u kakvom su jutros stanju.

Vozač BMW-a se na benzinskoj zabio u agregat i izgorio u autu: ozlijeđeni muškarac na respiratoru, drugih dvoje stabilno

Na žalost, muškarac koji je u najtežem stanju, još uvijek se bori za život na Jedinici intenzivnog liječenja, a njegov identitet još nije poznat. Zasad se zna samo da je hrvatski državljanin i da se nalazio u automobilu koje je prvo udareno...

- Čekamo da se javi netko od obitelji, jer kod pacijenta nakon nesreće nisu nađeni nikakvi dokumenti - kazali su nam u KBC-u.

Identitet drugog teško ozlijeđenog muškarca je poznat bolničkim djelatnicima. Riječ je o Osječaninu (43) koji je u nezapamćenoj nesreći na "pumpi" uz Dalmatinu zadobio teške tjelesne ozljede.

- On je smješten na Kirurgiji, ali je njegovo stanje stabilno - saznali smo u bolnici.

image
Duje Klaric/Cropix

Žena je najbolje prošla. Saznajemo da se radi o M.D. (37), vjerojatno belgijskog ili francuskog državljanstva, koja je zadobila samo lakšu ozljedu ruku i to zato što joj je tijekom tragedije na odmorištu virila kroz prozor. Ona je nakon liječničke obrade otpuštena na kućnu njegu.

Identitet preminulog muškarca još nije poznat, odmorište i benzinska postaja su i dalje zatvoreni, jer traje očevid. Tri vozila su u nesreći potpuno izgorjela, a tri su nagorjela.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska jutros je iznijela detalje teške nesreće na benzinskoj postaji:
- Utvrđeno je da je za sada nepoznati vozač koji je smrtno stradao, automobilom švedskih registracijskih oznaka skrenuo na terminal benzinske postaje i udario u drugo osobno vozilo, a zatim se od siline udara vozilo odbilo i udarilo u agregat za točenje goriva.

Tijelo je prevezeno na KBC-ov Odjel patologije te će biti obavljena obdukcija.

O događaju je odmah obaviještena zamjenica općinskog državnog odvjetništva. Općinskom državnom odvjetništvu biti će upućeno posebno izviješće

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 20:54