StoryEditorOCM
Obalaužas na odmorištu

Vozač BMW-a se na benzinskoj zabio u agregat i izgorio u autu: ozlijeđeni muškarac na respiratoru, drugih dvoje stabilno

Piše Marko Didić, Ivica Marković, Petra Klarić
3. rujna 2024. - 18:30

NOVIJE:

21:35 Kako doznajemo, najteže ozlijeđeni je najvjerojatnije hrvatski državljanin i nalazi se na respiratoru te mu se liječnici bore za život. Ozlijeđena žena je ili iz Francuske ili iz Belgije, a ima opekline samo po jednoj ruci. Drugi muškarac je hrvatski državljanin. Jedan muškarac je u tridesetim, a drugi u četrdesetim godinama života. 

20:20 Prometni stručnjak Željko Marušić kaže da je, sudeći prema oštećenjima na automobilu, vozač trebao voziti minimalno 70 na sat. 

Prometni stručnjak: ‘Ovo je moglo uzrokovati katastrofu puno većih razmjera, morao je voziti barem 70 na sat!‘

20:19 Svjedoci užasa su u šoku. 

Očevidac užasa na benzinskoj postaji otkriva što je prethodilo nesreći: Vozač nije kočio, vidio sam mu glavu na volanu

20:15 Šteta nakon požara na BMW-u je tolika da su izgorjele i registracijske oznake zbog čega će policiji biti zahtjevno otkriti identitet vozača. Kako doznajemo, u tome će im pomoći snimka videonadzora na autocesti kao i na benzinskoj postoji pomoću koje će pronaći vlasnik vozila, za kojeg trenutno ne znamo je li i preminuli vozač. Također, zbog zahtjevnosti očevida težina štete će biti procijenjena sutra. 

20:00 Cijelu situaciju komentirali su i iz Hrvatskih autocesta (HAC). Ozlijeđenima su zaželjeli brz oporavak, a obitelji stradaloga sućut. Navode da je u gašenju požara sudjelovalo osam vatrogasaca iz HAC-ove vatrogasne postrojbe Zagvozd i Split, a požar je ugašen za otprilike 15 minuta, dok je cijela vatrogasna akcija trajala oko sat vremena.  Promet na autocesti odvija se bez zastoja, a odmorište je zatvoreno.

- Povodom teške nesreće koja se dogodila na odmorištu Mosor na benzinskoj postaji, ovim putem izražavamo sućut obiteljima stradale osobe i želimo brzi oporavak svima kojima je bila nužna medicinska pomoć.

U gašenju požara sudjelovalo je osam vatrogasaca iz HAC-ove vatrogasne postrojbe Zagvozd i Split. Požar je ugašen za cca 15 minuta, međutim cijela vatrogasna akcija trajala je oko sat vremena.

U tijeku je očevid, a odmorište je zatvoreno. Promet na autocesti odvija se bez zastoja - kazala nam je Kata Kuprešak, glasnogovornica HAC-a.

19:50 Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je u utorak kako je jedna osoba poginula a više ih je ozlijeđeno u požaru na benzinskoj postaji na autocesti A1, na odmorištu Mosor Jug kod Omiša, dodavši kako je požar pod kontrolom vatrogasaca.

"Za sada znamo da su tri osobe prevezene u splitsku bolnicu", rekao je Božinović novinarima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Izvijestio je kako je do požara došlo na benzinskoj postaji na odmorištu Mosor na autocesti A1 u smjeru juga. Dojavljeno je da je vozilo udarilo u agregat za natakanje goriva. "Požar je pod kontrolom vatrogasaca ali još nema uvjeta da se priđe vozilu kako ne bi došlo do neželjenih situacija jer se radi o zapaljivoj smjesi", kazao je.

Također, kaže, hitna pomoć i vatrogasci su na mjestu događaja. 

Pojasnio je i kako se još ne može znati što se dogodilo i tko su te osobe jer nisu stvoreni uvjeti za očevidne radnje.

Na autocesti A1, na odmorištu Mosor Jug kod Omiša, u utorak oko 18 sati došlo je do požara na benzinskoj postaji nakon što je vozilo udarilo u agregat za istakanje goriva.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska potvrdila je da je u požaru smrtno stradala jedna osoba, a više ih je prevezeno na pružanje liječničke pomoći. Oštećeno je i više vozila, a kažu da će se na mjestu događaja obaviti očevid. Jedan od nagorenih auta, je, doznajemo, Citroen albanskih tablica.

Jedna osoba izgorjela je u vozilu koje je udarilo u agregat, a tri osobe su ozlijeđene i prevezene u KBC Split.
Kako doznajemo, smrtno je stradao vozač BMW-a koji je udario u agregat.

Rano je govoriti o uzrocima nesreće, je li vozač možda zaspao za volanom, jer očevid još nije počeo, pošto je požar tek ugašen.

Oštećeno je više vozila. 

image

screenshot hac

- U odnosu na ranije upućenu informaciju izvješćujemo Vas kako je požar na benzinskoj postaji ugašen - javljaju iz policije.

Na terenu su dva vatrogasna vozila HAC-a i jedno vozilo DVD-a Dugopolje. Požar su ugasili vatrogasci iz HAC-ove postrojbe sa središtem u Dugopolju tako da je vatrogasno vozilo redovne postrojbe vraćeno, pošto su oni ugasili požar..

Kako neslužbeno doznajemo, tri su osobe ozlijeđene te su prevezene u KBC Split gdje će im se liječiti teške opekline. Upravo su dovedeni na Objedinjeni hitni prijem, a jedna od njih je i životno ugrožena. 

Pogledajte prve fotografije s mjesta događaja. 

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix

RANIJE:

Iz splitske policije obavještavaju kako je danas oko 17.45 sati zaprimljena dojava kako je došlo do požara na benzinskoj pumpi na autocesti A1 odmoriše Mosor Jug.

- Prema prvim informacijama do požara je došlo nakon što je vozilo udarilo u agregat za istakanje goriva, te također prema prvim informacijama ima ozlijeđenih osoba.

Na mjesto događaja su izašle žurne službe koje postupaju - izvijestili su nas u policiji.

- Vidi se veliki crni dim, nadvio se iznad benzinske postaje", javio je čitatelj za Dalmacija Danas koji nam je otkrio da vjerojatno sve dogodilo oko 17 sati i 45 minuta.

Inače mjesto nesreće se nalazi između čvorova Dugopolje i Blato na Cetini, u blizini Trnbusa.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:52