StoryEditorOCM
ZagoraPROBLEMI ZA MJEŠTANE

Nevrijeme protutnjalo Imotskim. Jak vjetar srušio električni stup, stabla padala po cesti i krovovima kuća...

Piše Braco Ćosić
20. srpnja 2024. - 17:58

U subotu nešto iza podneva sam grad Imotski i njegovo predgrađe pogodilo je veliko, srećom kratkotrajno, nevrijeme praćeno jakom kišom, grmljavinom i jakim udarima vjetra. Nakon toga počela je padati i tuča. Djelatnici Javne vatrogasne postrojbe iz Imotskog prema riječima zapovjednika Stipe Zeca u svega petnaestak minuta imali su više od deset intervencija.

image
/Braco Ćosić

Njihovi djelatnici pilali su veliki bor što se sručio na glavnu imotsku zaobilaznicu kod šume Gaj, gdje je promet regulirala prometna policija. Svega nekoliko stotina metara istočnije u zaseoku Rebići jaki vjetar uništio je nekoliko krovova kuća, čupao stabla,pa su i tu trebali intervenirati. Šteta se još procjenjuje.Intervenciju su u zaseoku imali i djelatnici HEP-a jer je jaki vjetar srušio i električni stup.

image
/Braco Ćosić

Jedna ekipa vatrogasaca bila je i u Berinovcu u općini Lokvičići kod zaseoka Papučići gdje je vjetar bacio stablo kostele na jednu kuću. Slična intervencija bila je i u zaseoku Kutleše u Vinjanima Gornjim. Kako je naglo došlo, tako se nevrijeme i naglo, nakon dvadesetak minuta i smirilo, ali vidno ostavivši dosta problema za stanovnike.

image
/Braco Ćosić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 00:30