StoryEditor
S mora i krajariječ sinoptičara

Danas je vruće i sunčano, no već za vikend dio Hrvatske čeka žestoka promjena, upozorenje stiže i od Meteoalarma. Donosimo trodnevnu prognozu po dalmatinskim gradovima

Piše Dalmacija SD
20. svibnja 2022. - 13:29

Meteorologinja N1 televizije Tea Blažević prognozirala je kakvo nas vrijeme čeka narednih dana. U zapadnom dijelu zemlje je umjereno do pretežno oblačno, dok je drugdje vedro. Vrlo niske temperature izmjerene su u unutrašnjosti, pa je primjerice u Gospiću jutros u 6 sati izmjereno 1,8 stupnjeva.

U nastavku dana diljem zemlje će biti vrlo toplo i vruće. Temperature će lokalno prelaziti visokih 30, što su prave ljetne vrijednosti. Zbog izrazito toplog vremena grije se i more, pa su temperature jučer na mjestima bile više od 20.

U subotu će biti vruće, ali poslijepodne česti pljuskovi u unutrašnjosti, lokalno bi mogli biti izraženiji, uz grmljavinsku aktivnost. Na moguće nevrijeme upozorava i sustav Meteoalarm DHMZ-a. Na moru će se tijekom subote zadržati uglavnom suho i većinom sunčano.

Nedjelja donosi stabilnije prilike i malo niže dnevne temperature. Tek je rijetko gdje moguć kakav prolazni i kratkotrajni pljusak, najavljuje Tea Blažević.

U nastavku donosimo trodnevnu prognozu za gradove diljem Dalmacije (podaci DHMZ-a).

SPLIT

image

vremenska prognoza

 

ŠIBENIK

image

vremenska prognoza

 

ZADAR

image

vremenska prognoza

 

DUBROVNIK

image

vremenska prognoza

 

SINJ

image

vremenska prognoza

 

IMOTSKI

image

vremenska prognoza

 

HVAR

image

vremenska prognoza

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. kolovoz 2022 12:25