StoryEditorOCM
SplitŠOK U KBC-U SPLIT

Vili Beroš o ostavci Julija Meštrovića: ‘Žao mi je ako je to shvaćeno kao pritisak...‘ Oglasilo se i Upravno vijeće

Piše Ivica Marković
12. lipnja 2024. - 11:46

Ravnatelj KBC-a Split dr. Julije Meštrović dao je neopozivu ostavku, čak dvije godine prije isteka mandata. Nije je želio komentirati, a svi sumnjaju da ju je isprovocirala činjenica da ovaj nestranački bolnički ravnatelj nije imao podršku HDZ-ovog ministra zdravstva Vilija Beroša, ali ni Upravnog vijeća KBC-a Split na čelu s dr. Matom Petričevićem.

Šok u KBC-u Split: ravnatelj Julije Meštrović dao neopozivu ostavku dvije godine prije isteka mandata!

Stupili smo u kontakt i s Upravnim vijećim i s ministrom Berošem, koji su nam komentirali ovu Meštrovićevu odluku.

- Od ravnatelja KBC-a Split zahtijevao sam, kao i od svih drugih ravnatelja KBC-a u Hrvatskoj, kao nositelja javnog zdravstvenogsustava, funkcionalnost bolnice, optimalno korištenje svih resursa na korist i dobrobit hrvatskih pacijenata. Ni više ni manje nego prema svima jednako. Žao mi je ako je to shvaćeno kao pritisak, ali odgovornost za funkcioniranje za javno zdravstvo je na svima nama, svakog na svojoj razini odgovornosti - izjavio je Beroš.

Upravno vijeće KBC-a Split je dobilo zahtjev Julija Meštrovića za razrješenjem i to radi njegove odluke da ode u mirovinu, govore nam.

Nadalje, navode kako poštuju njegovu želju te mu zahvaljuju za sav dosadašnji rad i vođenje druge najveće bolnice u Hrvatskoj. - Zajedno smo prolazili kroz sva iskušenja, posebno tijekom epidemije COVID-19, i sve vrijeme je ravnatelj imao potporu Upravnog vijeća u cilju što veće učinkovitosti KBC-a Split.Vjerujem da je obavljanje odgovorne funkcije ravnatelja KBC-a Split, koji skrbi o velikom broju pacijenata sa širokog područja Dalmacije i otoka, od prof. Meštrovića zahtijevalo ogromnu energiju i da je možda došlo zamora i zasićenja, ali treba istaknuti da smo sva pitanja zajednički rješavali, svatko u okvirima svojih nadležnosti i odgovornosti. Profesoru Meštroviću mogu samo poželjeti da ga i u mirovini prati dobro zdravlje i da ćemo sa zahvalnošću gledati na vrijeme njegovo mandata na čelu KBC-a  Split - stoji u izjavi Upravnog vijeća čiji je predsjednik dr. Mate Petričević. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 11:49