StoryEditorOCM
SplitNije pješak ‘tica

U ovoj splitskoj ulici pješaci su bili ugrožena vrsta, ali ne više; postavljeni su stupići, nema više parkiranja...

Piše Mario Matana
3. listopada 2024. - 23:43

Ako niste zamijetili novosti u Tršćanskoj ulici, onom dijelu između Ulice slobode i Mažuranićevog šetališta, da vas informiramo jer smo, uostalom, zbog toga i tu: postavljeni su stupići na nogostupu s jedne, one sjeverne strane, tako da je sada broj parkirnih mjesta duž tih par stotina metara značajno smanjen!

image
Privatni album

Već ranije je onaj dio Tršćanske prema Kmanu doživio istu sudbinu, a odnedavno je i ovaj dio u koji se ulazi kod bivše tvornice Bobis, koja je već priličan broj godina hotela Art, dobio stupiće. I iako onaj vozački dio u nama nije presretan, jer su potencijalna parkirna mjesta ukinuta, mora se biti realan i priznati da je ionako to sve bilo nelegalno, odnosno protivno propisima.

image
Privatni album

Kako su s obje strane jednosmjerne Tršćanske vozila zauzimala nogostup, tako su bidni pješaci bili prisiljeni šetati po kolniku, izvrgnuti opasnosti da ih netko ‘pokupi‘ i ozbiljno ozlijedi. Sada barem imaju jednu stranu nogostupa za sigurno kretanje. Što nas doduše dovodi do pitanja za gradsku upravu – kada će neki parking i u ovom dijelu grada?

image
Screenshot/google Maps/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2024 23:43