
Branimir Urlić, agronom, znanstvenik i predsjednik stranke Direkt, toliko je ostao zatečen cijenama u jednom restoranu na pola sata vožnje od Splita da je cjenik javno objavio. Međutim, nije želio imenovati restoran jer, kaže, usluga i hrana su odlični, a čini se da ovaj trend poskupljenja prate i ostali ugostiteljski objekti.
Nema dugo, pisali smo i kako su ćevapi iz fast fooda postali teški luksuz, a strah nas je i pomisliti što slijedi u narednim mjesecima...
U nastavku prenosimo njegov status:
"Kolika je ovo inflacija?
Prije neki dan bio u šetnji oko Splita i kažem ekipi ajmo nešto pojesti da ne čekamo kasni ručak doma. Pogledam na mapi šta radi i nađem neki restoran koji radi i pogledam jelovnik za vidjeti šta nude.
Slika jelovnika starog 6 mjeseci kaže mesna plata 19 eura, a vidim odmah i sliku staru 3 mjeseca i tamo isto jelo 23 eura. Aj dobro, nije to skupo. Dođemo u restoran, sjednemo, uzmemo jelovnik i sad cijena 35 eura za isto jelo. I ostala jela su imala sličan trend.
Bit će veselo lito ako nastave u ovom ritmu. Spiza je bila dobra. Dobar tek."
Komentari (0)
Komentiraj