StoryEditorOCM
SplitREAKCIJA OPORBE

Splitski HDZ-ovac žestoko opleo po Puljku zbog projekta garaže: ‘Ovo se može nazvati ride, ride, ride & park & walk...‘

Piše SPLIT SD
11. srpnja 2024. - 21:27

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak danas je na istočnom dijelu Turske kule predstavio idejno rješenje projekta ‘Park & Ride‘ garaže koji uključuje nova parkirna mjesta, ostavljanje automobila na jednoj lokaciji i vožnju javnim gradskim prijevozom do centra grada kako bi se smanjile gužve na prometnicama.

image

Ivica Puljak

Tom Dubravec/Cropix

Međutim, oporbi baš i nije sjeo predizborno-kampanjski pristup velikim projektima te su ubrzo pronašli dosta logičkih i tehničkih manjkavosti u ovim rješenjima. Jedan od njih je i potpredsjednik splitskog HDZ-a koji je ovo nazvao - čistom prevarom.

Puljak najavio još jedan veliki projekt; na poznatoj zelenoj površini planira se gradnja garaže sa 620 parkirnih mjesta

- ‘Park & Ride‘ su parkirališta koja se grade na prilazima velikih gradova, gdje je otežan pristup i parkiranje u samom centru grada. Svi koji imaju potrebu doći do srca grada parkiraju automobile i autobuse na ulazu pa do odredišta dolaze koristeći gradske autobuse, taksije, podzemne željeznice... Prednost ovog modela je besplatno parkiranje ili manja cijena parkirališta, kao i brži ulaz i izlaz iz centra - pojasnio je Ivica Budimir te potom istaknuo u čemu sve griješi gradonačelnik.

image

Ivica Budimir

Vojko Bašić/Cropix

- Parkiralište na Turskoj kuli je dobro, jer ih općenito nedostaje, ali prozvati nešto ‘Park & Ride‘, a da to nema žive veze s tim pojmom je čista PR floskula. Ovo se može nazvati ride, ride, ride & park & walk - kazao je Budimir.

image

Parkiralište na Turskoj kuli na čijem mjestu će se graditi garaže

Tom Dubravec/Cropix

- Prvo se morate bjesomučno probijati kroz gradsku gužvu automobilom do Turske kule, koja je realno nadomak centru grada, pa nakon što se parkirate morate pješačiti do centra. Umjesto izbacivanja prometa van granica centra grada - naš ga gradonačelnik tamo nagurava!

I to, za ne falit, na mjesto gdje, usput rečeno, planira graditi novi stadion i 12 tisuća četvornih metara novih stanova. Gradonačelniče, ovo vam je promašena priča - poentira splitski HDZ-ovac uz finalnu napomenu kako podržava uređenje novog parkirališta, no nikako i nikada ne pristaje na muljanje naroda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:20