StoryEditorOCM
Splitpark&ride

Puljak najavio još jedan veliki projekt; na poznatoj zelenoj površini planira se gradnja garaže sa 620 parkirnih mjesta

Piše Petra Klarić
11. srpnja 2024. - 20:41
Split, 110724. Gradonačelnik Ivica Puljak sa suradnicima je prezentirao idejno rješenje projekta Park & Ride garaže Turska kulaTom Dubravec/Cropix

Gradonačelnik Ivica Puljak je, u sklopu svoje turneje predstavljanja projekata pod nazivom "16 dana - 16 projekata", predstavio drugi po redu projekt - izgradnju velike Park & Ride garaže od 620 mjesta na Turskoj kuli.

Kako je objasnio gradonačelnik, garaža će biti integrirana u Tursku kulu, što znači da će park unatoč izgradnji sačuvati istu funkciju i izgled. U garaži je predviđeno 30 mjesta za invalide, ali i mjesta za autobuse te taxi stajalište. 

image
Tom Dubravec/Cropix

- Garaža će imati dvije podzemne i tri nadzemne garaže, te će biti u potpunosti integrirana u Tursku kulu. Isto tako, namjeravamo projekt uređenja Turske kule i cijelog ovog okolnog područja, u kojem će Turska kula biti zadržana kao zelena površina, na njoj nema gradnje i to će biti jedan veliki park praktički u samom centru grada - kazao je splitski poteštat. 

Dodao je i da za gradnju ove garaže imaju idejno rješenje, a do kraja ove godine gradska vlast planira pokrenuti nabavu za projektiranje i izvođače. Sama izgradnja garaže trebala bi početi početkom 2025. i trajala bi dvije godine, a ukupna vrijednost ovog projekta procijenjena je na 15 milijuna eura - kaže Puljak.

image

Parkiralište na Turskoj kuli na čijem mjestu će se graditi garaže

Tom Dubravec/Cropix

Ova garaža trebala bi smanjiti gužve u samom centru grada. Kako se dalo zaključiti iz ranijih najava izgradnje ove garaže, ona bi služila kao parking za posjetitelje centra grada, koji bi, nakon što se tu parkiraju, do centra trebali ili javnim prijevozom, ili pješke. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:43