StoryEditorOCM
Splitsramota

Splićanin je ogorčen ponašanjem susjeda: ‘Svjedočio sam primitivizmu, ali tko će to njima dokazati...‘

Piše M. U.
1. listopada 2024. - 09:19

Čitatelji ponovo javljaju i šalju slike smeća koje danima stoji pred njihovim vratima. Ovog puta mjesto radnje je Šibenska ulica 3 na Kmanu. Iako se tu nalaze polupodzemni spremnici, ne može ih se vidjeti jer su potpuno zatrpani smećem. 

- Ponekad se dogodi da budu prekrcani pa su mogu naći kese sa smećem oko kontejnera. Ali ovo što sam danas vidio veze nema s "Čistoćom" već s neodgojenim građanima. Sedam dana prije prikupljanja glomaznog otpada dotična osoba iskrcala je sve i svašta i to sa strane ulice Domovinskog rata. Što je najgore, u blizini na Pujankama nalazi se reciklažno dvorište, ali tko će to određenim građanima dokazati - navodi čitatelj ogorčen primitivizmom susjedom. Tvrdi da ponekad problem nije samo u gradskoj firmi "Čistoća" koja je već mjesecima na udaru kritika. 

Za sve one koji još nisu upoznati s pravilima odvoza glomaznog otpada, evo podsjetnik s "Čistoćine" stranice. 

- Prema Zakonu o održivom gospodarenju otpadom, odlaganje otpada na javne površine je zabranjeno. Obavještavamo vas da će Čistoća, u suradnji s Gradskim kotarevima i Mjesnim odborima preuzimati glomazni otpad "na kućnom pragu". Građani imaju pravo na odvoz glomaznog otpada jedanput godišnje, bez naknade (uračunat je u cijenu odvoza miješanog komunalnog otpada). Građani svoj glomazni otpad trebaju odložiti u svoje dvorište dostupno vozilu Čistoće - navedeno je na stranici, a objavljen je i raspored prikupljanja glomaznog otpada. Konkretno za Sućidar to je svaki 8. u mjesecu. 

Osim toga, postoje i reciklažna dvorišta, a kao što je naš čitatelj napomenuo, jedno od njih nalazi se na Pujankama i radi od ponedjeljka do petka od 8 do 18 sati. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2024 09:22