StoryEditorOCM
Splitu prekršaju

Splićani su ga nevjerici gledali; parkirao nasred Rive, otvorio prtljažnik i počeo raditi kavu! Riječ je o poznatoj faci

Piše N. L.
16. srpnja 2024. - 08:11

Oni koji su se prije koji dan zatekli na splitskoj Rivi sjetit će se, kako bi se u nas popularno reklo, šoka i nevjerice kad su vidjeli sljedeću, potpuno neočekivanu situaciju:

Terenac njemačkih registracija lagano se dovozi na Rivu (?!), iz njega izlazi vozač sa širokim osmijehom, dolazi do vrata prtljažnika, otvara ga, a tamo se ukaže - aparat za kavu!

image

Screeenshot Instagram

Da, dobro ste pročitali, čovjek ima kompletan profesionalni uređaj kao u kafiću. I dalje onako šeretski nasmijan uzima šalicu i počinje raditi espresso. Prolaznici koji su se tu zatekli bili su u čudu, točno im se na licima vidjelio da to sigurno nisu očekivali.

Napravi on sebi jedan espresso, počne ga lagano pijuckat, ekipa i dalje zbunjeno gleda...

image

Screeenshot Instagram

Kad je nakon par minuta popio kavu, očistio je aparat, zatvorio prtljažnik, sjeo u svoj terenac i na rikverc napustio Rivu, pred očima i dalje zabezeknutih građana.

image

Screeenshot Instagram

Uostalom, uvjerite se i sami u videu.

E, sad, tko je ovaj gospodin koji je izazvao nevjericu među Splićanima i njegovim gostima? Riječ je o poznatom njemačkom baristi Dritanu Alseli, vlasniku nekoliko lokala u Njemačkoj. O kavi je odličan znalac, ima i svoju vlastitu pržionicu i školu. Inače putuje po svijetu i s ljudima dijeli strast o ovom omiljenom napitku.

image

Screeenshot Instagram

Iz videa koji je objavljen na njegovim društvenim mrežama vidi se da je riječ da je o nekakvoj vrsti promotivnog sadržaja, ali bez obzira na sve, svi se, čak i u komentarima pitaju jedno: kako je mogao autom doći nasred Rive kad je Riva pješačka zona?

Tu smo odgovor potražili kod gradskih komunalaca, od kojih smo doznali da navedeni gospodin od njih nije zatražio nikakvu dozvolu za korištenje javne površine, koju, i da je zatražio, ne bi dobio. I da, ulazak vozilom u pješačku zonu kažnjava se kaznom od 60 eura. 

image

Screeenshot Instagram

image

Screeenshot Instagram

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 14:19